Voor de liefhebbers kan een ijs
blokje een extra fris effect ge
ven. Een apart resultaat krijgt u
wanneer u de likeurglazen en
kele uren voor het gebruik in de
vriezer legt.
Tijdens de feestdagen zijn er tal
van momenten, die zich lenen
voor het drinken van een cock
tail of longdrink. Vóór het di
ner, als aperitief bijvoorbeeld.
Maar ook 's avonds. En niet al
leen op beide kerstdagen. Ook
op oudejaarsavond is het zeer
feestelijk cocktails te bereiden,
voordat we met een glas cham
pagne het nieuwe jaar inluiden.
We geven enkele recepten:
De cocktailrecepten zijn
ontleend aan het boekje
'Travel in taste', een uit
gave van Bols Benelux.
Daarin zijn circa twintig
mixrecepten opgenomen.
Verder staan er wetens
waardigheden in over de
verschillende modellen
glazen, de diverse te ge
bruiken 'gereedschappen'
en voorbeelden hoe u een
glas kunt garneren. Een
prima brochure voor de
cocktailshaker-in-spé.
Bols Benelux heeft vijf
honderd exemplaren be
schikbaar gesteld. Belang
stellenden kunnen een
briefkaart zenden aan:
Heineken Nederland B. V.
Redactie Vers van 't Vat,
kamer 2.343, postbus 530,
2380 BD Zoeterwoude. U
krijgt de brochure dan toe
gezonden, zolang de voor
raad strekt.
Cherry Daiquiri
30 cc Bols Cherry Brandy
15 cc Bacardi Carta Blanca
15 cc citroensap
15 cc suikerwater of een
schepje poedersuiker
Shaken met ijs en door een zeef
uitschenken in een cocktail
glas.
Paradise
25 cc Bols Apricot Bi
25 cc Bols Silver Top
25 cc sinaasappelsap
Shaken met veel ijs ei
zeef uitschenken in
tailglas. U kunt als
een kers op de boden
Moonlight Serenade
40 cc Bols Red Orange
120 cc sinaasappelsap
Uitschenken over ijs en serve
ren in een longdrinkglas.
Veel shake- en mixplezier!