Een nieuw vaatje aangeslagen i Elke maand belichten we een nieuw horecabedrijf, waarin één van onze biermerken wordt geschonken. Deze keer daalden we af naar restaurant Oolderhof in Limburg. Restaurant Oolderhof, om schreven door gastvrouw en gastheer Theunissen als 'Culi nair moment langs de Maas', is te vinden aan de Groeneweg in het plaatsje Ooi. Met zijn nau welijks driehonderd inwoners is dit dorpje in de loop van de tijd opgeslokt door Roermond. Reden voor ons bezoek is dat sinds kort onze bieren in Ool derhof worden geschonken, met Heineken bier als hoofd merk. kocht. Daarmee verdween het boerenbedrijf. Opa werd eige naar van de plaatselijke jacht haven en begon een café in de boerderij." Inmiddels is het café uitge groeid tot een horecabedrijf van betekenis. Een a la carte res taurant, petit-café, kegelbaan en diverse zalen voor partijen of trainingen en congressen maken deel uit van het geheel. Het interieur in de voormalige Maas-boerderij is uitgevoerd in Engelse country-style. "Iedere ruimte heeft zijn eigen kleur stelling", zegt de gastheer hierover. "Het kleinschalige, intieme, zeg maar de huis kamersfeer, is bij ons terug te vinden." Het a la carte restau rant beschikt over vijftig zit plaatsen. Ronde tafels met rieten stoelen, gebloemde tafel kleden en dito gordijnen en de hoofdkleuren oudroze en korengeel bepalen de inrichting van de sfeervolle ruimte. Authentieke accessoires zorgen voor een eigen karakter. Het pe- tit-café heeft een grote groene bar waar Heineken bier en De Koninck worden getapt. "Aan het interieur is veel zorg besteed. De gast moet hier op zijn gemak een lekker biertje kunnen drinken", vindt Theunissen. Naast Heineken bier en De Koninck worden er Heineken Oudbruin, Heineken Tarwe- bok, Amstel Malt, Wieckse Witte en een aantal speciaal bieren geserveerd. Verder zijn er de produkten van Vrumona en Bols Benelux verkrijgbaar. Heineken Tarwebok is favoriet bij de Limburgse bezoekers. Dit komt waarschijnlijk door de traditie van het drinken van Boerderij Grootvader Theunissen is de grondlegger van de horeca-gele- genheid die nu in de wijde om trek bekend is. In 1908 wordt begonnen met de bouw van de boerderij. Gelegen in de 'hoaf' (Limburgs voor tuin) van Ooi krijgt de boerderij de naam Ool derhof. Jan Theunissen: "Ik ben nog opgegroeid tussen de koei en en de akkers. Door ontgrin- dingen in de jaren zestig werd helaas grond onteigend en ver een "Schufi", een getapt biertje met een scheut Heineken Oud bruin, waardoor het bier een volle, iets zoetige smaak krijgt. Culinair Fijnproever Theunissen is snel klaar met zijn opvatting over de keuken: "Die moet eerlijk, simpel èn heel goed zijn. Wij werken niet met kleur en smaakstoffen. De dagverse produkten worden bij ons op zo'n manier bereid dat de smaak optimaal wordt uitge buit. Een wortel moet naar een wortel smaken. Het liefst zou ik de produkten zelf verbou wen. Maar ja, dat is niet moge lijk." Wat wel uit eigen tuin komt zijn de kruiden. Ieder sei zoen staat er een ander menu op de kaart, weloverwogen samengesteld door de vijf koks. Kok Wil Gorissen heeft een basissaus voor wild ontwikkeld die op smaak wordt gebracht met Heineken Tarwebok. Gorissen: "Heineken Tarwe bok is een uitstekende combi natie met haas. Bij de sterke smaak van haas hoort de krach tige, licht zoetige smaak van Heineken Tarwebok." Activiteiten Oolderhof is landelijk gelegen aan de Maasplassen. In mei 1993 zal er voor de poorten van Oolderhof een passantenhaven aangelegd zijn. Een paar hon derd meter verder zal een strand komen. Ook fietsers kunnen hun hart in deze streek ophalen. Elk jaar wordt in mei de Tour d'Asperge georgani seerd. Al fietsend neemt men kennis van aspergeteelt met als afsluiting een aspergemenu in restaurant Oolderhof. V Jan Theunissen 21

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1992 | | pagina 21