Langer wint
tweede Heineken
hebben het nu over de drukste
periode van dit jaar met de
Vierdaagse in Nijmegen, de
kermis in Tilburg, de Olympi
sche Spelen in Barcelona en het
Heineken Open tegelijk in een
week. Als voorbeeld geef ik de
Stervoetballer Marco van A
Basten toonde tijdens het
Pro-Am-toernooi, traditioneel
gehouden op de dag voor het
Heineken Dutch Open, dat
hij ook gevoel heeft voor de
golfbal
drukste dag (nacht) komt nog.
Dat is de tijd van het afbreken.
Zondagavond wordt zo snel
mogelijk alles afgebroken, in
gepakt en vervoerd. Want
maandagmiddag wordt de tent
alweer afgebroken. We zorgen
altijd eerst dat zondagavond al
le waardevolle spullen snel weg
zijn. Alle spullen worden dan
thuis, bij de RSD aan de Leme-
Publiekstrekker Greg A
Norman (met hoed) in
gesprek met directeur Rob
Strobos (rechts) en Heineken-
golfconsultant Tony
Rosenburg
lerbergweg in Amsterdam,
weer nagekeken en schoonge
maakt voor het volgende eve
nement."
bar die hier in de Heineken-
ruimte staat. Die stond een
week geleden nog op een con
sumentenbeurs in Kiev, Rus
land en moest als een speer
hierheen gebracht worden.
Toen hij eindelijk hier was,
bleek er nogal wat beschadigd
te zijn. Ter plekke hebben we
deze week dus de halve stand
opnieuw moeten maken en
verven. Dat hadden we niet
voorzien, maar het is toch ge
lukt het op tijd af te krijgen."
Gasten
Volgens het boekje houdt het
werk van de standbouwer en de
drie RSD-medewerkers hier op
en begint dat van Meint van
Kuiken. Maar zo werkt het niet
in de praktijk. Iedereen helpt
daar waar nodig. Meint van
Kuiken: "Ik verzorg uiteinde
lijk het glaswerk, de viltjes, de
drankvoorraad en ik zorg voor
voldoende personeel. Dit alles
voor de ontvangst van de gas
ten. We hebben hier tijdens het
toernooi namelijk honderden
gasten per dag en die moeten
tot in de puntjes bediend wor
den. Naast het personeel van
buiten, werken de drie uitvoer
ders van de RSD aan de tap. En
die tap staat niet stil! Dat zijn
hele zware dagen na zo'n druk
ke voorbereiding. Maar de
quality
stant contact worden onder
houden. Zij voeren het dan wel
uit, maar wij moeten het con
troleren zodat er op het evene
ment een goede Heineken uit
straling ontstaat. Daar zijn wij
namelijk verantwoordelijk
voor. Zelf zorgen we voor de
aankleding van de Heineken-
ontvangstruimte in de grote
tent. Ik ontwerp de indeling
van de ruimte die we tot onze
beschikking hebben. Dit jaar
was de ontvangstruimte name
lijk weer groter dan die van vo
rig jaar. Dat komt omdat er,
door het succes van vorig jaar,
veel respons is gekomen op de
uitnodigingen", aldus Jan Fei-
kema.
Materiaal
Coördinator Hans Osseweijer:
"Veel van de materialen die
hier staan, zijn eigendom van
Heineken. Een aantal andere
onderdelen huren we. De spul
len van Heineken, zoals de
stand, de taps en de parasols,
worden elke week voor een an
der evenement gebruikt. Deze
moeten dus heel snel ver
plaatst, schoongemaakt en op
geknapt worden om weer naar
het volgende evenement ge
bracht te kunnen worden. Ze
ker in een drukke periode moet
dat goed en snel gebeuren. We
De Duitser Bernhard Langer is
winnaar geworden van het
tweede Heineken Open. Hij
kreeg de beker uit handen van
Zijne Koninklijke Hoogheid
Prins Bernhard aan het eind van
een spannend toernooi. Span
nend vooral vanwege de slotak
te, waarin een hoofdrol was
weggelegd voor Mike McLean.
Even leek deze Engelse profes
sional het toernooi op zijn
naam te hebben geschreven.
Hij had namelijk twaalf slagen
minder nodig dan het baange-
middelde (par). Een official van
de overkoepelende Profession
al Golfers Association (PGA)
nam McLean mee naar een te-
levisie-regiewagen. Daar werd
uit bij de elfde hole gemaakte
beelden duidelijk, dat de En
gelsman een braamstruik had
verplaatst. Daarmee had hij
zijn slagpositie verbeterd, het
geen tegen de regels is. McLean
kreeg daarvoor twee strafsla-
gen, zodat zijn eindsaldo -10
werd. Zowel Bernhard Langer
als Gordon Brand junior ston
den op -11 en moesten vervol
gens een play off (verlenging)
spelen. Langer bleek de sterk
ste te zijn.
Heineken kijkt terug op een
zeer geslaagd toernooi. Pro
duct-manager Heineken René
Valkhoff"Na een grondige eva
luatie van het Heineken Open
1991, zijn we gaan werken aan
de voorbereidingen voor dit
toernooi. Het eerste Heineken
Open was goed. Wij hebben als
team geprobeerd het deze keer
nóg beter te doen. Ons doel was
nog meer kwaliteit in de uit
straling van het evenement te
bewerkstelligen. Dat is gelukt.
Uit de reacties uit de markt
blijkt dat het toernooi in aan
zien is gestegen. Door een toe
genomen merkuitstraling heb
ben we via de media veel meer
mensen kunnen bereiken dan
vorig jaar. Daarnaast hebben de
relatie-ontvangsten op de
Noordwijkse veel vruchtbare
gesprekken opgeleverd. Of die
goede contacten zich zullen ui
ten in zakelijke resultaten
moeten we natuurlijk nog af
wachten. Maar over het geheel
bezien hebben we met het Hei
neken Open dit jaar een grote
stap voorwaarts gedaan. Na het
spektakel van het tweede Hei
neken Open is het een uitda
ging er in 1993 weer zo'n groot
succes van te maken."