Er moet heel wat
gebeuren voordat de
eerste bezoeker van het
Heineken Open het
terrein betreedt. Vers
van 't Vat ging op
bezoek bij een aantal
collega's van onze
Reclame Service Dienst
tijdens de
voorbereidingen van het
Heineken Open, dat
vorige maand in
Noordwijk werd
gehouden.
De Noordwijkse Golfclub on
dergaat voor het premium
quality-evenement Heineken
Open een complete gedaante-
Het tweede Heineken Open
trok veel publieke
belangstelling
verwisseling. Binnen een week
wordt het terrein geschikt ge
maakt voor het toernooi. En dat
is niet niks! Er wordt een grote
tent geplaatst die de sponsors
onderdak biedt voor promotie
en ontvangsten, verder een
pers-tent, tribunes, vlaggen, re
clameborden, wegwijzers en ga
zo maar door. Binnen een week
moet het terrein klaar zijn om
de vele beroemde golfspelers en
bezoekers te kunnen ontvan
gen. Veel van dit werk, zoals de
tentenbouw en het borden
plaatsen, wordt uitbesteed.
Daarnaast is een ploeg mede
werkers van de RSD een week
bezig met de opbouw en aan
kleding van de Heineken-ruim-
te in de tent, het aanleggen van
bierleidingen (onder de vloer
van de tent door naar alle
stands) en controle en advies op
het uitbesteedde werk. Deze
RSD-ploeg bestond uit stand
bouwer Jan Feikema, de drie
medewerkers Ben Weiman,
Wim Raven en Rob Roosdorp,
Werkoverleg voorafgaand A
aan het Heineken Open.
Van links naar rechts: Hans
Osseweijer (RSD), Chris
Woerts (PR), René Valkhoff
(Marketing) en Meint van
Kuiken (RSD), op de rug
gezien zit Anneke Ubbink
(Corporate Sponsorship)
coördinator Hans Osseweijer
en hospitality-manager Meint
van Kuiken.
V oorbereidingen
Jan Feikema: "De voorbereidin
gen van het Heineken Open ne
men bijna een jaar in beslag.
Een week na het vorige Heine
ken Open begon ik alweer met
het reserveren van materialen
voor dit toernooi. Korte tijd la
ter is de werkplanning ge
maakt. Meestal doen we een
evenement elk jaar met dezelf
de ploeg medewerkers. Dat
werkt het prettigst want je hebt
allemaal al ervaring met de
gang van zaken. Zo doen we al
jaren met dezelfde mensen het
vroegere KLM- en nu Heineken
Open. We weten precies wat
we aan elkaar hebben en we
hoeven niks meer tegen elkaar
te zeggen, het gaat gewoon van
zelf."
"Zo'n half jaar vóór het evene
ment beginnen we al met de
vergaderingen. Daarin overleg
gen we intern met de andere be
trokken Heineken-medewer-
lcers, sluiten we contracten en
geven opdrachten aan de exter
ne bedrijven zoals de tenten
bouwer, elektricien, bloemen-
zaak enzovoort. Met deze
bedrijven moet natuurlijk con-