"Zo'n cursus zou iedere
Heineken-medewerker
gevolgd moeten
hebben", zeggen de
deelnemers aan de
onlangs gehouden 45-ste
editie van de Biercursus,
beter bekend als de 'Al'.
Het waarom leest u op
deze pagina's.
Elke Heineken-medewerker
heeft op de een of andere ma
nier te maken met de basis van
onze onderneming: het brou
wen van bier. Als je bij Heine-
ken werkt en niets of weinig
weet van het brouwproces, mis
je toch iets. De Al-cursus start
op de akkers waar brouwers
gerst wordt verbouwd en ge
oogst. Aan bod komen achter
eenvolgens het mouten, het
maken van wort, de vergisting,
de filtratie, de kwaliteitsbe
heersing, de lagering, de smaak
testen, de produktieplanning,
het verpakken en het beladen
voor transport naar onze klan
ten. Dat alles vanuit het hart
van onze brouwerij in Den
Bosch. De theorie kan meteen
in de praktijk worden bekeken.
Want alles is binnen handbe
reik. Het lossen van een met
mout gevuld binnenvaartschip
bijvoorbeeld. Of het nemen van
biermonsters voor onderzoek
in het laboratorium. De cursis
ten zien alle hoeken en gaten
van Produktie Heineken Den
Bosch.
Piet van Os laat de deelnemers
aan de 45-ste Al-cursus zien
wat verpakken is
Het nut van de A1