"Zo'n cursus zou iedere Heineken-medewerker gevolgd moeten hebben", zeggen de deelnemers aan de onlangs gehouden 45-ste editie van de Biercursus, beter bekend als de 'Al'. Het waarom leest u op deze pagina's. Elke Heineken-medewerker heeft op de een of andere ma nier te maken met de basis van onze onderneming: het brou wen van bier. Als je bij Heine- ken werkt en niets of weinig weet van het brouwproces, mis je toch iets. De Al-cursus start op de akkers waar brouwers gerst wordt verbouwd en ge oogst. Aan bod komen achter eenvolgens het mouten, het maken van wort, de vergisting, de filtratie, de kwaliteitsbe heersing, de lagering, de smaak testen, de produktieplanning, het verpakken en het beladen voor transport naar onze klan ten. Dat alles vanuit het hart van onze brouwerij in Den Bosch. De theorie kan meteen in de praktijk worden bekeken. Want alles is binnen handbe reik. Het lossen van een met mout gevuld binnenvaartschip bijvoorbeeld. Of het nemen van biermonsters voor onderzoek in het laboratorium. De cursis ten zien alle hoeken en gaten van Produktie Heineken Den Bosch. Piet van Os laat de deelnemers aan de 45-ste Al-cursus zien wat verpakken is Het nut van de A1

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1992 | | pagina 4