Feestelijke opening Rotterdam C roos wijk Mini-brouwerij voor MAS Mevrouw Van der Graaf tapt een pul vol Heineken bier Rotterdam Ondanks het stormachtige weer was het vrij dag 13 maart erg druk op de Crooswijksesingel. Die middag werd het van binnen en buiten opgeknapte pand heropend. Mevrouw N. van der Graaf, voorzitster van de deelge meente Crooswijk, verrichtte de openingshandeling door het vol tappen van een bierpul. Na een feestelijke toost konden de bezoekers, onder wie veel oud medewerkers, het pand bekij ken. Diederik van den Biggelaar, hoofd horecagebied Rotter dam/Zeeland, zei het nog eens in zijn openingsspeech: de 'res tauratie' van het pand aan de Crooswijksesingel is niet ge heel zonder problemen verlo pen. Vlak voor de opening bleek bijvoorbeeld de kamer van Bram van der Graaf, hoofd Interne Dienst, gedeeltelijk on der water te staan. Een van de oude radiatoren had het be geven. Een paar weken eerder was ook al wateroverlast ont staan door een lekkende brand- kraan. Gelukkig kon alles nog bijtijds verholpen worden, waardoor de openingsplechtig heid op vrijdag 13 maart gewoon kon doorgaan. Boxtel Heineken Den Bosch heeft voor de Middel bare Agrarische School (MAS) te Boxtel een mini-brouwerij gemaakt. Deze zal worden gebruikt op de afdeling Le vensmiddelentechnologie. De installatie werd 20 maart jongstleden officieel overge dragen door bedrijfsleider Al- bert de Voogd van onze Bossche brouwerij. Het gaat hier om een éénmalig project. De school in Boxtel is in Noord-Brabant de enige MAS met de studie-richting Drankentechnologie. Al gerui me tijd biedt Heineken Den Ontwerper Christ van der Heijden (links) in gesprek met collega Piet van den Akker, die voor en tijdens het project voor Heineken contacten onderhield met de MAS Bosch stageplaatsen aan stu denten van deze school. Boven dien vinden veel afgestudeerde 'MAS-ers' een baan bij onze Bossche brouwerij. Vandaar dat het verzoek van de MAS om on dersteuning van de opleiding is ingewilligd. De mini-brouwerij bestaat uit twee beslagkuipen, een wort- koolcketel en een whirlpool, een klaringskuip, een aantal pompen en de nodige meet- en regeltechnische apparatuur. Daarnaast is een aantal mobie le gistings- en lagertanks met een inhoud van 20 liter beschik baar, zodat er tal van verschil lende bieren kunnen worden gebrouwen. Formaat Ontwerper van de miniatuur brouwerij is montageleider Christ van der Heijden van de afdeling Projecten van de Tech nische Dienst. De door hem ge coördineerde bouw van de in stallatie heeft ongeveer twee jaar in beslag genomen. "Het moeilijke was het formaat van de mini-brouwerij. Alles moest speciaal worden gemaakt, want geen enkele leverancier heeft hier passende onderdelen voor in huis", vertelt Christ van der Heijden. Alle draaiwerk is ge maakt in de werkplaats van de Technische Dienst. De rest van het materiaal is speciaal vervaardigd door de firma's, die regelmatig werkzaamheden verrichten in onze Bossche brouwerij. De school zorgt overigens zelf voor het nodige onderhoud. Albert de Voogd neemt proef op de som de

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1992 | | pagina 7