Nieuw
onderkomen
voor Bouwbureau
Veel Zoeterwoudse
collega's vroegen
zich het al af: wat
gebeurt er met de
grote lege compu
terruimte op de be
gane grond in onze
vestiging? Die
mimte wordt het
nieuwe onder
komen van het
Heineken Bouw
adviesbureau en de
afdeling Horeca
Bedri j f sadviezen.
De bouwtekening
en zijn, hoe kan het
ook anders, afkoms
tig van de medewer
kers. Als alles vol
gens plan verloopt,
volgt eind maart de
verhuizing.
Ben Smith (rechts) en Cees A
van Kasteel zoeken tapijt en
gordijnen uit
"Het voordeel van de vrijgeko
men computerruimte en de
daaromheen liggende kamers
op de begane grond is dat we het
naar onze eigen inzichten kun
nen inrichten. We krijgen er,
behalve een grote mimte voor
alle tekentafels, bijvoorbeeld
ook een modem aangeklede
presentatiekamer. Daardoor
kunnen we onze klanten uit de
architecten-, aannemers- en ho-
recawereld in alle rust ontvan
gen en kunnen ook medewer
kers van Commercie met hun
klanten naar ons toekomen."
Open dag
Voor het zover is, moet er eerst
nog heel wat worden ver
bouwd. De airconditioning in
de oude computerruimte, goed
voor de toen aanwezige appara
tuur, wordt weggehaald. Ook
moet de verlichting en het aan
wezige brandalarm aan de nieu
we bewoners worden aange
past. Daarnaast zal de grote
mimte in een moderner, bij een
Bouwadviesbureau passend,
jasje worden gestoken.
Dat alles valt te bewonderen tij
dens de open dag in mei of juni.
"Dan willen wij ons richting
Heineken presenteren", vertelt
Ben Smith hierover. "Met name
richting Commercie. We wil
len op de open dag laten zien
waar we als Heineken Bouwad
viesbureau voor staan. We zijn
en blijven tenslotte voorname
lijk werkzaam voor de com
merciële afdelingen. Het is ook
met name de bedoeling dat
Commercie met haar klanten
naar ons toekomt, zodat ook de
afnemers kunnen zien wat wij
kunnen en waar wij als Bouw
adviesbureau voor staan."
I eCL I X/T7-
Centralisatie
"Die mensen werkten al bij het
Bouwadviesbureau gewerkt,
maar waren vanwege hun werk
vaak door de week over het he
le land verspreid", vertelt Ben
Smith. Daarom gaan wij nu, in
tegenstelling tot de algemene
decentralisatie bij Heineken,
ons juist gedeeltelijk centrali
seren. Dat past ook in de nieu
we strategie van het Bouwad
viesbureau. Wij zullen ons in de
toekomst nog meer richting de
klant profileren en meer afge
ronde adviezen uitbrengen. Bo
vendien zullen we vooral ini
tiërend bezig zijn, dat wil
zeggen dat we ons in ons beleid
richten op de ontwikkelingen
in de markt. Kortom, om in de
zelfde termen als Van Schaik te
spreken, we moeten scoren op
de markt. Dat betekent dat wij
onze werkwijze aanpassen door
het verder verhogen van onze
kwaliteit, het bundelen van
kennis onder onze medewer
kers en het instellen van werk
besprekingen over uiteenlopen
de onderwerpen, zoals grand
cafés, luifels enzovoort. Van
daar dat al onze adviseurs sinds
kort elke dinsdag naar Zoeter-
woude komen voor onderling
overleg en voor algemene werk
zaamheden."
pige leiding, die uit Cees van
Kasteel en Ben Smith bestaat.
Daarnaast kent het Bouwad
viesbureau twaalf adviseurs,
één medewerker voor het ex
portgedeelte en twee bouwkun
dig specialisten, één specialist
voor werktuigbouw, electra en
grote keukens en enkele mede
werkers voor het administra
tieve gedeelte.
De voormalige
computerruimte wordt
verbouwd
hoofd van beide afdelingen
staat Bert Vriens. Het Bouwad
viesbureau heeft een tweekop
Bij het Bouwadviesbureau en
de Horeca Adviesdiensten wer
ken 24 medewerkers. Aan het