ava 1992 de Horecava natuurlijk het gast heerschap, de gastvrijheid, het verstevigen en het aangaan van nieuwe relaties. En dat is deze Horecava volgens mij, mede door onze klantvriendelijke stand, uitstekend gelukt." Prijzen Woensdag I januari werden de Haag won tijdens de Horecava de Zilveren Koksmuts. Dit is de hoogste culinaire onderschei ding in Nederland. De 24-jarige Ekkebus en jongste deelnemer wist met zijn vier-gangen- menu de bewondering van de jury weg te dragen. Zij beoor deelden de exclusieve maaltijd met 'zeer smaakvol' en 'ele- gant opgemaakt'. Tweede werd de heer Pollux van restaurant De Swaen uit Oisterwijk en op de derde plaats eindigde de heer Donders van het Heineken- hotel l'Europe uit Amsterdam. Songfestival Vrumona had op de Horecava voor het eerst een eigen ont vangstruimte, in de directe om geving van de Heineken-stand. Daar gaf Vrumona het start schot voor een nieuw feno meen in Nederland: het Grote Sourcy Songfestival. De heerH. Wiegel, Commissaris van de Koningin in Friesland, ontving 6 januari uit handen van jurylid Tonny Eyk het eerste deelne mersformulier. Het festival is bedoeld voor ie dereen die van zingen houdt en het Nederlandse lied een warm hart toedraagt. Solisten, duo's, trio's, zelfs koren, kunnen zich hiervoor inschrijven. Met ie dereen wordt rekening gehou den. Deelnemers kunnen mee doen in drie verschillende genres: de meezinger, het bete re luisterlied en Pop/Jazz. De horeca-ondernemer verzamelt de inzendingen en zorgt er- voordat er niet meer dan vijf de gang naar onze stand. Zowel verkoopleiders, vertegenwoor digers als bezoekers waren erg enthousiast over de stand. De beurs is dit jaar probleemloos verlopen. Dit kwam aan de ene kant door de voortreffelijke klantgerichte inzet van de aan wezige horeca-mede werkers. En aan de andere kant door de ruime opzet van onze Heine- ken-stand, die door het vertrek van Vrumona naar een eigen onderkomen naast onze stand nog groter was geworden. Ook merkte je dat de bezoekers veel gerichter naar de Horecava kwamen. Ze zochten bepaalde leveranciers op om gericht za ken mee te doen. Niettemin blijft vooralsnog het belang van winnaars bekend gemaakt van de Nationale biertapwedstrij den. De heer Hosang reikte de prijzen uit. De eerste individu ele prijs ging naar Emily Poppe van (Heineken-) café De Kroon in Raalte, tweede werd Bauke de Vries van Hotel Café Res taurant De Vries in Gorredijk (Brand) en op de derde plaats eindigde Johan de Rooy van Café De Zwart uit Amsterdam (Heineken). Bij de teams won nen Jack Bond en Cees van Westen van Petit Restaurant De Boulevard uit Volendam de eerste prijs (Amstel). Op de tweede plaats eindigden Lucile Rosier en Julia van de Wal van Bowling-Zalencentrum 't Has- ke uit Joure en derde werden Gert-Jan Lagraauw en Carel Pronk van café Ouwe Droog uit Naaldwijk. Richard Ekkebus, chef-saus- sier van Heineken-dochter ho tel-restaurant Corona uit Den Een deel van het Amstel-café deelnemende solisten en/of groepen uit zijn of haar klan tenkring inzenden. De klanten mogen zelf bepalen op welke manier ze mee willen doen: in zingen met eigen begelei ding/orkestband of zonder (ei gen) begeleiding. Een deskundige jury, die naast Tonny Eyk uit René Froger en Margriet Eshuis bestaat, beoor deelt de ingezonden tapes. De ze drie kiezen uit alle inzen dingen vijftien halve-finalisten. Daaruit worden weer drie fina listen gekozen. De eindronde komt op televisie. Bovendien zijn er mooie prijzen te winnen voor de horeca-ondernemer (een jaar lang gratis Sourcy Mi neraalwater en een Sony CD- wisselaar) en de deelnemers (een optreden voor televisie en een eigen CD-single van het- winnende lied). De jury van het songfestival met van links naar rechts René Froger, Margriet Eshuis en Tonny Eyk Vrumona had voor het eerst een eigen onderkomen op de Horecava, waarin het bedrijf ondermeer het Grote Sourcy Songfestival presenteerde

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1992 | | pagina 9