Voor wie thuis een exclusief maar betaalbaar kerstgerecht wil bereiden, heeft Vers van 't Vat op deze pagina een feestelijke suggestie. Daarvoor is de hulp ingeroepen van Heineken-kok Joop Ombelet en zijn collega Rob Kranenborg, de cuisinier van hotel restaurant Corona in Den Haag. •4 V.l.n.r.: Marcel Driessen, Joop Ombelet en Rob Kranenborg Kersthoofdgerecht 1991 Van Rob Kranenborg verscheen kortgeleden het boek 'Kranen borg kookt vis'. Samen met Joop Ombelet, die de pollepel zwaait in de gastenkeuken van Heineken in Zoeterwoude, koos hij daaruit bijgaand recept voor ons. "Rog is een hele mooie vis soort. In deze tijd van het jaar is het volop te koop, tegen gun stige prijzen", aldus Kranen borg. Leren Joop Ombelet (60) werkte 42 jaar geleden bij Corona als leerling-kok. Hij bleef er een jaar. "Door regelmatig te veran deren van werkgever, leerde je het meest. Dat is nu nog zo. Ik heb ondermeer gewerkt in het Kuhrhaus, het Parkhotel, Hotel des Indes en op een van de schepen van de Holland Ame rika Lijn. Inderdaad, 'job- hopping' is in de horeca altijd gewoon geweest", zegt hij daar over. Corona is al geruime tijd een van de grote Haagse namen op culinair gebied. "Er gaat bijna geen dag voorbij zonder dat we tenminste één minister of staatssecretaris aan tafel heb ben", vertelt sous-chef Marcel Driessen. Het Binnenhof is dan ook te vinden op steenworp af stand van Corona. Ook Joop Ombelet, een rasechte Hage naar, hield door de jaren heen een warm plekje in zijn hart voor het hotel-restaurant. Sous-chef Marcel Driessen van Corona (de rechterhand van Rob Kranenborg) vult Joop Ombelet aan: "Er is wederzijds Blik verruimen Heineken is volledig eigenaar van Corona. Joop kwam daar door een paar jaar geleden in contact met Rob Kranenborg. "Ik wilde graag bij hem stage lopen om zo mijn blik wat te verruimen. Kranenborg heeft een goede naam in culinair Nederland. Als ik een dag of drie vrij heb, sta ik al snel een dag bij Corona in de keuken, 's Morgens loop ik gewoon naar binnen met mijn tas onder mijn arm. Ik hoef geen afspraak te maken. Het is altijd goed."

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1991 | | pagina 20