vergadering in Leidschendam bovendien een fysiek zware baan, omdat dagelijks vele kilo meters worden verreden." Gemotiveerde club Jan de Birk werkt voor de horecagebieden Rotterdam/ Zeeland, Den Haag, Gelder land/Overijssel, de Reclame Service Dienst in Amsterdam en de Horeca Technische Dienst in Rotterdam en Zwolle. Hij ervaart het werken in de po sitie tussen management en medewerkers als het boeiend ste deel van zijn functie als regionaal personeelsfunctiona ris Commercie. punt van mijn functie ligt mo menteel bij het aantrekken van nieuwe vertegenwoordigers." Maar ook bij beëindiging van het dienstverband speelt Henk een belangrijk begeleidende rol. Cultuur Ton van der Vlugt volgt per 1 april Dick van der Bijl op, die voor een loopbaan binnen Commercie heeft gekozen. Zijn werkgebied omvat de horecagebieden Amsterdam/ Utrecht, Noord-Holland, Gro ningen/Friesland/Drente, de Horeca Technische Dienst in Hoofddorp en de afdeling ex tern Transport in Zoeterwou- de. Ton heeft veel zin in zijn nieuwe functie. "De grotere zelfstandigheid en het afwisse lende van deze functie trekken mij bijzonder aan", aldus Ton van der Vlugt. Dick van der Bijl vond in zijn voormalige functie als sector pz-functionaris Commercie de kleinschaligheid van de vesti gingen binnen de horecagebie den heel aantrekkelijk. "Het is daar echt 'ons kent ons'. Het charmante van werken in ver schillende regio's is dat je elke Henk Bonthuis heeft binnen zijn regio zelfs een brouwerij, 'De Ridder', die hij regelmatig bezoekt. "Een ontzettend ge motiveerde club", typeert hij de medewerkers van deze brouwe rij. Zijn werkgebied omvat ver der de horecagebieden Lim burg, Brabant, Horeca Techni sche Dienst (HTD) in Eindho ven en de afdelingen Extern Transport in Den Bosch en Thuisverbruik in Zoeterwou- de. Een belangrijk onderdeel van zijn werk vindt hij de wer ving en selectie van medewer kers. "Het plaatsen van de juiste persoon op de juiste plaats in het juiste team. Het zwaarte Henk Bonthuis op de jubileumreceptie van de heer Baade in Horst dag in een ander gebied bent met een eigen cultuur", vertelt Dick, daarbij onder meer ver wijzend naar Friesland en de eigen Friese taal. "Wat ik ook erg leuk aan mijn vorige functie vond was dat je tot op zekere hoogte je eigen tijd kon in delen. Ook wat dat betreft was en is het een zelfstandige baan." PZ-carrière Hoofd Personeelszaken Com mercie en Stafdiensten Bier is Toine Aarts. Hij kwam in 1968 in dienst van de Amstel Brou werij, waar hij assistent op de loonadministratie werd. Later begon hij een part time HBO- opleiding die hem na zijn afstu deren achtereenvolgens binnen Heineken via Personeelszaken Concern Stafdiensten A/Wet, Personeelszaken Marketing Verkoop Bier, Personeelszaken Vmmona in Bunnik, uiteinde- Heineken kent een aantal per soneelszaken, zoals PZ Con cern op het Weteringplantsoen, PZ Internationaal in Zoeter- woude, PZ Staf en Servicegroe- pen en PZ Produktie Bier in Zoeterwoude, de Personeels dienst van de brouwerij Den Bosch, de Personeelsdienst van de brouwerij Zoeterwoude en de Personeelsdienst Commer cie en Stafdiensten bier. Daar naast is er nog een stafdienst Personeelszaken Heineken Ne derlands Beheer. Onder deze laatste stafdienst vallen ar beidszaken, functieclassifica tie, beloningsstructuur, loop baanontwikkelingen Centrale Training en Vorming. Vmmona en Bols Benelux hebben hun eigen afdelingen Personeelsza ken. lijk tot hoofd Personeelszaken Commercie en Stafdiensten Bier bracht. "Binnen Perso neelszaken heb je alle kans om je te ontplooien", legt Toine uit. "Dat blijkt bij onze afdeling on der meer uit de doorstroming van Fieke van Kampen, die tot voor kort op onze personeels administratie werkte en nu per 1 april Sector Personeelsfunc tionaris Stafdiensten Bier in op leiding is geworden. Daarnaast prijs ik mij zeer gelukkig met', ons team medewerkers, dat zeer goed en gemotiveerd werkt", aldus Toine Aarts. Profielschets Wat moet een Personeelsfunc tionaris allemaal kunnen? Toine Aarts: "Wie een functie binnen Commercie uitoefent, moet goede relaties kunnen on derhouden met klanten en V.l.n.r. Ton van der Vlugt, Ton Visser en Dick van der Bijl bij het Hempoint deze ook kunnen uitbou- wen.Voor een personeelsfunc tionaris geldt precies hetzelfde. Dat uitbouwen moet ontstaan door professionaliteit en goede omgang met mensen en resultaat-gericht werken. Als personeelsfunctionaris werk je in het spanningsveld van orga nisatie en individu, dat soms te- genstrijdige belangen in zich kan hebben. Dit houdt in dat je aan de ene kant het manage ment en aan de andere kant medewerkers moet adviseren. Daarbij moet je altijd klantge richt, tactvol en flexibel zijn, je afspraken nakomen en in elk geval mensen behandelen zoals je zelf graag behandeld wilt worden."

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1991 | | pagina 15