Readies regels met betrekking tot mi- beubelastende activiteiten van een brouwerij. Bij de opstelling van het milieuzorgsysteem kwam deze informatie uit stekend van pas." In nauwe samenwerking met een student van de universiteit in Nijmegen werd vervolgens een Milieuzorghandboek opge steld. Daarin staan alle ele menten van het milieuzorg systeem, zoals een milieupro gramma, de integratie, bedrijfs interne instructie en proce dures, rapportage en overleg structuren, interne voorlichting en opleiding op een overzich telijke manier weergegeven. In dit milieuzorghandboek is zo weinig mogelijk vaktaal ge bruikt, zodat het voor iedereen duidelijk te lezen is. Van den Thillart: "Verder is het hand boek min of meer zo gemaakt dat ook andere Nederlandse produktievestigingen ermee kunnen werken. Ik denk daar bij onder meer aan Zoeterwou- de, Bols Benelux en Vrumona." Voor de uitvoerende organisa tie is een milieuzorghandlei ding geschreven, waarin alle procedures en richtlijnen, ta ken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden voor de diverse afdelingen zijn opgenomen. Er werd overigens geen aparte milieuafdeling opgezet. "De zorg voor milieu moet onder deel uitmaken van de totale be leidsvoering en onderdeel van het werk, onder het motto: 'Mi lieu-verantwoordelijkheid: ie der op zijn eigen werkplek'. Iedere medewerker heeft hier voor zijn eigen verantwoor delijkheid. Het moet in feite een onderdeel worden van de bedrijfscultuur binnen Heine- ken. Milieuzorg is in feite een stuk kwaliteitszorg", aldus Van den Thillart. Vertrouwd raken De verspreiding van het hand boek en de handleiding was ge koppeld aan een aantal lezin gen over milieuzorg. Eén van die lezingen vond plaats op 30 maart van het vorige jaar (zie VW 4/90). Wat is er sinds die tijd gebeurd? Van den Thillart: "We hebben iedereen op de hoogte gebracht van het milieu zorgplan. Het is de bedoeling dat de medewerkers vertrouwd raken met de milieuproblema tiek en wat die voor het bedrijf betekent. Medewerkers kon den tijdens de gehouden sessies daarover vragen stellen en ook zelf hun inbreng hebben. Daar bij kwam nogal wat naar voren, wat vervolgens in het plan is op genomen. Ik noem bijvoor beeld het afvalwater en de lege verpakkingen van onder meer reinigings- en desinfectiemid- delen. Wat hebben we nu bereikt? Een groot aantal afvalstromen is omgebogen in reststromen. Lege verpakkingen van reini gings- en desinfectiemiddelen, olieën en vetten, gaan retour naar de afzender. Bij nieuwe projecten wordt al rekening ge houden met eventuele gevol gen voor het milieu. Ook dat is iets positiefs. Daarmee voor kom je al van te voren milieu problemen, in plaats van dat je achteraf nog eens maatregelen moet nemen." Afnemers Behalve dat er nogal wat posi tieve dingen zijn te noemen, is ook het een en ander tegenge vallen bij de invoering van het milieuplan. Bijvoorbeeld bij de opstart van nieuwe reststro men. Van den Thillart hierover: "Voordat je een nieuwe afval stroom tot reststroom kan ma ken, moet je er honderd pro cent zeker van zijn dat je ook een goede afnemer van die rest stroom hebt. Bij de opstart van nieuwe reststromen zijn we nogal eens in afnemers teleur gesteld. Voor wat betreft de af name van risico-afvalstoffen werken we samen met het stadsgewest en de gemeente 's-Hertogenbosch. Die samen werking verloopt zeer goed." Op het brouwerij terrein zijn in middels meer verzamelpunten voor rest- en afvalstoffen geko men. Ook is de zorg voor het milieu in de diverse oplei dingen opgenomen, zoals de VAPRO, de Al-cursus. Daar naast is milieu een vast onder deel in het werkoverleg. Ook worden dit jaar alle onderaan nemers en installateurs, die allerlei werk in de brouwerij doen, geïnformeerd over de mi lieuzorg binnen de Heineken- vestiging in Den Bosch. Produktie is overigens niet het enige onderdeel van Heineken waar aan het milieu wordt ge dacht. In een volgend nummer meer over andere milieuaspec ten. Piet Sieliakus, groepsleider Alge mene Dienst Lagerkelder in Den Bosch vertelt over de invoering van het milieuplan: "Voorheen deden we bij Heineken ook al aan milieuzorg. Maar na de introductie van het Bossche milieuplan is het allemaal beter in structuur gebracht. Plastic en papier werd vroeger bij elkaar afge voerd. Nu worden ze gescheiden ingezameld en afgevoerd. Niettemin zijn we er nog lang niet. Intern is grote aandacht geschonken aan het afvoe ren van grote hoeveelheden afval. Nu moeten we ook aandacht schenken aan de kleinere afvalberg. Dit alles in de hoop dat de afvalberg steeds klei ner en de recyclingberg steeds groter wordt." Thijs Römgens, chef Inkoop Maga zijn: "Nog niet iedereen is ervan over tuigd dat wij voorzichtig met het mi lieu moeten omgaan. Wij moeten wat dat betreft heropgevoed worden. Sinds de ingebruikname van het nieu we magazijn voor risicostoffen, is bij ons magazijn een inzamelpunt ge komen voor afval van risicostoffen. De afdeling Inkoop oefent druk uit op de diverse leveranciers om de lege emballage (drums| terug te nemen. Dit lukt bij diverse firma's. Wat nog overblijft wordt op een verantwoorde, snelle wijze afgevoerd. Na de presen tatie van het Milieuzorgplan zie je al duidelijk verbeteringen. Oliehou dend afval bijvoorbeeld en andere ri sicostoffen worden goed ingeleverd." Henk Leenman, projectleider Ver pakken over het milieuplan: "Voor heen kenden we bij Heineken al het vuilverzamelen en afvoeren. Nu wordt er gescheiden afgevoerd en dat kan extra hoge kosten met zich mee brengen. Dat gescheiden afvoeren doen we dus meer vanuit een maat schappelijke dan economische ge dachte. Daarnaast zijn we al door de jaren heen met energievriendelijke machines gaan werken. Nu houden we bovendien bij de vervanging van allerlei gebruikte machines rekening met eventuele milieuaspecten." Lex Dielen, veegwagenmachinist ter rein en stalling van de Interne Dienst: "Als Heineken-medewerkers worden we langzamerhand bewust waar we mee bezig zijn. Niettemin ontstaat er nog altijd een probleem bij het werken in ploegendiensten. De één laat vaak het vuil liggen voor de ande re ploeg. Wel heb ik de ervaring dat hoe kleiner de afdeling is, hoe gemak kelijk het is om de medewerkers te overtuigen van de zorg voor het mi lieu. Als voorbeeld denk ik aan de TL- verhehting. Vroeger gooiden we de kapotte TL-buizen zo weg. Nu worden ze verzameld en afgevoerd om verwerkt te worden." Bart van Alphen, verpakkings specialist is in eerste instantie verant woordelijk voor de produktievoort- gang. Daarbij komt afval vrij, dat gescheiden wordt afgevoerd. Als ver pakkingsspecialist is het zijn taak controle hierop uit te oefenen en de medewerkers te motiveren afval ge scheiden in te zamelen. Dat gebeurt vaak via het werkoverleg. Wat is er nu concreet bij hen veranderd? "Wij zijn met een project gestart om de in drums verpakte reinigings- en des infectiemiddelen op een andere ma nier aan- en af te leveren. Deze drums wegen ongeveer dertig a veertig kilo. Nu moet er elke keer een medewer ker met zo'n dmm een heel eind door de brouwerij lopen. Straks worden de ze reinings- en desinfectiemiddelen op de juiste plaats in buikcontainers aangeleverd. Restanten zullen bij het aanleveren in bulk aanzienlijk worden verminderd. De afnemer neemt de lege containers weer terug." Van Alphen vindt dat Heineken blijvend moet letten op de eventuele milieuaspecten in relatie tot het pro- duktiebedrijf. Ook als milieu een minder heet hangijzer wordt. "In de politiek is milieu nu het modewoord en er zijn ook diverse reclamespots op televisie. Ik kan me voorstellen dat de politiek over een aantal jaar een nieuw item heeft verzonnen, maar ook dan moet Heineken zijn zorg blijven besteden aan het milieu." In deze 'oliebol' wordt de gebruikte olie verzameld

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1991 | | pagina 9