Horecagebieden samengevoegd Brand boven 500.000 hectoliter Het centrum wordt bemand door coördinator Jannes van der Wal en medewerkster Sas- kia Terwindt. Het centmm is gevestigd in het gebouw van de Technische Dienst. Alle produktiemedewerkers in de Zoeterwoudse brouwerij kunnen bij het informatiecen trum in het Bedrijfskantoor te recht. De coördinator is Fred van Beveren, geassisteerd door Rob Fles. In het kantoorge bouw bevindt het informatie centrum zich op de vierde verdieping. Dit centrum is be stemd voor alle medewerkers die niet onder de andere twee centra vallen. Coördinator is John Lips, geassisteerd door Laura Vervest. Overigens zijn de informatie centra alleen bedoeld voor het gebruik van automatiserings systemen op het werk. Pc privé - gebruikers kunnen hier niet te recht. Klantgericht Henk van Gent, hoofd Custo mer Support: "Door het instel len van de informatiecentra bij Heineken Nederland blijven vragen niet lang onbeant woord. Van Gent hierover: "Je bent klant-gericht. 'Klanten' krijgen direct antwoord en worden vaak op dezelfde dag nog temggebeld. Is het een structureel probleem, dan kan het soms drie weken duren voor het opgelost is. Maar in dat geval koppelt het informatie centrum regelmatig terug hoe het er voor staat. Kortom: We hebben veel in automatisering geïnvesteerd. Door het instel len van een informatiecentrum kunnen deze investeringen beter benut worden. We zijn nu bezig om vragen en de bijbe horende oplossingen te archi veren", vertelt Henk van Gent verder. "Het gaat hierbij om vra gen die regelmatig voorkomen. Deze vragen en antwoorden- lijst wordt in de computer ge stopt en zal via het netwerk door de verschillende infor matiecentra gebruikt kunnen worden. Op die manier zal nog sneller hulp geboden kunnen worden. Service-gerichtheid staat voorop." Sinds begin januari zijn de horecagebieden West Brabant/ Zeeland, Midden Brabant en Rotterdam veranderd in de horecagebieden Brabant en Rotterdam/Zeeland. De andere samenstelling van de horeca gebieden heeft alleen gevolgen voor een deel van de admini stratie-medewerkers en het hoofd horecagebied. Afnemers zullen dan ook weinig van de veranderingen merken. Alleen hebben de afnemers in Zeeland sinds januari te maken met een andere Technische Dienst. Zij zijn voortaan niet meer op die van Eindhoven, maar op de Heineken Technische Dienst in Rotterdam aangewezen. Het kantoor van het horeca gebied Brabant bevindt zich nu op de vierde verdieping van de Heineken vestiging aan de Riet- veldenweg in Den Bosch. Hoofd van dit horecagebied is de heer J.J.G. Olthoff. De heer D.F.B. van den Biggelaar wordt per 1 februari hoofd horeca gebied Rotterdam/Zeeland, ge vestigd aan de Crooswijkse- singel in Rotterdam. V.l.n.r. de heren Krüs (bedrijfs leider), Heyse (hoofd Brouwen), Brand (directeur) en Somers (voorman Brouw huis) Wijlre - De Koninklijke Brand Bierbrouwerij in Wijlre bereikte vorige maand een belangrijke mijlpaal in haar 119-jarig be staan. Voor het eerst werd in één jaar meer dan 500.000 hec toliter bier gebrouwen. Ter gelegenheid hiervan stak direc teur Thijs Brand zelf het record brouwsel met de peilstok af. Brand nam in december ook een nieuw besturingssysteem voor het brouwproces en de volledige wortbehandeling in gebruik. Het brouwproces kan via drie beeldschermen worden gevolgd, waarop alle functies schematisch en in kleur zijn weergegeven.

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1991 | | pagina 15