Horecagebieden samengevoegd
Brand boven
500.000
hectoliter
Het centrum wordt bemand
door coördinator Jannes van
der Wal en medewerkster Sas-
kia Terwindt. Het centmm is
gevestigd in het gebouw van de
Technische Dienst.
Alle produktiemedewerkers in
de Zoeterwoudse brouwerij
kunnen bij het informatiecen
trum in het Bedrijfskantoor te
recht. De coördinator is Fred
van Beveren, geassisteerd door
Rob Fles. In het kantoorge
bouw bevindt het informatie
centrum zich op de vierde
verdieping. Dit centrum is be
stemd voor alle medewerkers
die niet onder de andere twee
centra vallen. Coördinator is
John Lips, geassisteerd door
Laura Vervest.
Overigens zijn de informatie
centra alleen bedoeld voor het
gebruik van automatiserings
systemen op het werk. Pc privé -
gebruikers kunnen hier niet te
recht.
Klantgericht
Henk van Gent, hoofd Custo
mer Support: "Door het instel
len van de informatiecentra bij
Heineken Nederland blijven
vragen niet lang onbeant
woord. Van Gent hierover: "Je
bent klant-gericht. 'Klanten'
krijgen direct antwoord en
worden vaak op dezelfde dag
nog temggebeld. Is het een
structureel probleem, dan kan
het soms drie weken duren
voor het opgelost is. Maar in dat
geval koppelt het informatie
centrum regelmatig terug hoe
het er voor staat. Kortom: We
hebben veel in automatisering
geïnvesteerd. Door het instel
len van een informatiecentrum
kunnen deze investeringen
beter benut worden. We zijn nu
bezig om vragen en de bijbe
horende oplossingen te archi
veren", vertelt Henk van Gent
verder. "Het gaat hierbij om vra
gen die regelmatig voorkomen.
Deze vragen en antwoorden-
lijst wordt in de computer ge
stopt en zal via het netwerk
door de verschillende infor
matiecentra gebruikt kunnen
worden. Op die manier zal nog
sneller hulp geboden kunnen
worden. Service-gerichtheid
staat voorop."
Sinds begin januari zijn de
horecagebieden West Brabant/
Zeeland, Midden Brabant en
Rotterdam veranderd in de
horecagebieden Brabant en
Rotterdam/Zeeland. De andere
samenstelling van de horeca
gebieden heeft alleen gevolgen
voor een deel van de admini
stratie-medewerkers en het
hoofd horecagebied. Afnemers
zullen dan ook weinig van de
veranderingen merken. Alleen
hebben de afnemers in Zeeland
sinds januari te maken met een
andere Technische Dienst. Zij
zijn voortaan niet meer op die
van Eindhoven, maar op de
Heineken Technische Dienst
in Rotterdam aangewezen.
Het kantoor van het horeca
gebied Brabant bevindt zich nu
op de vierde verdieping van de
Heineken vestiging aan de Riet-
veldenweg in Den Bosch.
Hoofd van dit horecagebied is
de heer J.J.G. Olthoff. De heer
D.F.B. van den Biggelaar wordt
per 1 februari hoofd horeca
gebied Rotterdam/Zeeland, ge
vestigd aan de Crooswijkse-
singel in Rotterdam.
V.l.n.r. de heren Krüs (bedrijfs
leider), Heyse (hoofd
Brouwen), Brand (directeur)
en Somers (voorman Brouw
huis)
Wijlre - De Koninklijke Brand
Bierbrouwerij in Wijlre bereikte
vorige maand een belangrijke
mijlpaal in haar 119-jarig be
staan. Voor het eerst werd in
één jaar meer dan 500.000 hec
toliter bier gebrouwen. Ter
gelegenheid hiervan stak direc
teur Thijs Brand zelf het record
brouwsel met de peilstok af.
Brand nam in december ook
een nieuw besturingssysteem
voor het brouwproces en de
volledige wortbehandeling in
gebruik. Het brouwproces kan
via drie beeldschermen worden
gevolgd, waarop alle functies
schematisch en in kleur zijn
weergegeven.