1000e kelderbier installatie geplaatst In Zieuwent in de Twentse Achterhoek is de 1000e kelderbierinstallatie van Heineken geplaatst in het multi-functioneel centrum aldaar. Op 24 augustus vond de officiële opening van het nieuwe complex plaats, waarbij ook de 1000e kelder- bierbierinstallatie op feestelijke wijze in gebruik werd genomen. wordt geleverd met een auto matische reinigingsvoorziening waarmee de vaten en leidingen op eenvoudige wijze schoon ge maakt kunnen worden. Een be langrijk voordeel is bovendien dat er geen fusten gesjouwd hoeven te worden. Het bier wordt bij dit systeem via slan gen vanuit de kelderbierwagen direct in de roestvrijstalen bier vaten gepompt. Vereenvoudigd "Als we het kelderbiersysteem van nu vergelijken met dat van 10 jaar geleden, zijn er in de loop der tijd belangrijke wijzi gingen aangebracht. Het is nóg geavanceerder dan in de begin fase. Door het vereenvoudigen van bepaalde technieken is het systeem wat compacter en lich ter geworden. De installatie neemt hierdoor minder ruimte in beslag in de kelder van de on dernemer. Bovendien zijn de investeringskosten lager en is de installatie gemakkelijker te plaatsen dan vroeger", aldus Nico Verkley. "Het aantal pun ten waar het kelderbier wordt geleverd, stijgt nog steeds. In 1990 is bij 60 horecabedrijven een kelderbierinstallatie ge plaatst. De verwachting is dat het aantal in de toekomst al leen nog maar zal toenemen." Restaurant 'Vermeer' van het Golden Tuhp/Barbizon hotel in Amsterdam wordt voor zien van kelderbier. De chauf feur van de Heineken kelder bier wagen is de heer A.A.M. Kappen Het is alweer bijna 10 jaar ge leden dat Heineken als proef de eerste kelderbierinstallatie heeft geplaatst. Vers van 't Vat sprak met Nico Verkley, pro jectleider van het kelderbier systeem bij Horeca Technische Dienst, over het kelderbier. "Het kelderbiersysteem houdt in dat het bier direct vanuit de brouwerij naar de kelders van de horecabedrijven getranspor teerd wordt. Dat gebeurt met speciale kelderbierwagens. Met het kelderbiersysteem kan het bier onder constante tapcondi- ties worden getapt. Vanaf het afvullen in de kelderbiertanks tot aan de tap heeft het bier de zelfde temperatuur en kool- zuurdruk. Een ander voordeel van het kelderbier is dat de tap- snelheid nauwkeurig is te rege len met behulp van een be trouwbare pomp. De installatie De 1000e kelderbierinstallatie wordt geplaatst in het multi functioneel centrum in Zieu went

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1990 | | pagina 8