Cordoba krijgt
nieuwe fusten
installatie
Modernisering
brouwerij
Sardinië
Cordoba - In de El Aguila brou
werij in Cordoba (Zuid-Spanje),
wordt een nieuwe fustenlijn
geïnstalleerd. De vervanging
van de oude installatie is nodig
om de stijgende verkopen van
fustbier goed bij te kunnen
houden. Montageleider van
HTB is Jaap Bast.
De nieuwe vol-automatische
fustenlijn heeft een capaciteit
van 220 fusten per uur. Boven
dien kan de lijn uitgebreid
worden tot 330 fusten per uur.
De fustenlijn bestaat onder
meer uit een bierpasteurisatie-
unit, een leeg-fust inspectie en
een was- en vulinstallatie. De
besturing gebeurt vanuit een
controleruimte, waar via beeld
schermen het complete proces
in de gaten wordt gehouden.
Verwacht wordt dat de nieuwe
fustenlijn in maart van dit jaar
in gebruik zal worden geno
men.
De installatie van de nieuwe
fustenlijn
De installatie van een tweede
brouwhuis wordt technisch be
geleid door de HTB-ers Aad
Been en Jan van Niersen. Dit
tweede brouwhuis wordt vol
ledig door een computer ge
stuurd en wordt gebouwd naar
een concept waar al eerder bij
de Spaanse El Aguila brouwerij
en goede ervaringen mee zijn
opgedaan.
Cagliari - De brouwerij in
Cagliari op Sardinië, van Birra
Dreher, wordt volledig gemo
derniseerd. Het brouwhuis en
de koelcapaciteit van de brou
werij worden uitgebreid. Ook
worden de kelders volledig ver
vangen. Andere projecten in
Cagliari zijn de vergroting van
het magazijn 'vol goed' en de
bouw van een nieuwe centraal
magazijn. Dat laatste is be
stemd voor reserve-onderdelen
en reclamematerialen.
Cagliari
Het brouwhuis