Ben is bezig met een schroot- analyse in het laboratorium van de Technologische dienst Ben controleert de spindel in de brouwzaal van Den Bosch. De spindel meet de sterkte van de wort beide een eigen laboratorium hebben. Wanneer de chef van het laboratorium er niet is, is Ben zijn vervanger. "Verder as sisteer ik technologen, die met een bepaald onderzoek bezig zijn, op analytisch gebied," al dus Ben. Bij een storing van de appara tuur wordt Ben ingeschakeld de oorzaak zo snel mogebjk op te sporen en de storing te ver helpen. "Storingen komen wel eens voor, maar niet veel, ge lukkig. Als eerste anahst moet je ook nieuwe voorschriften van dit beroep is als je mensen kunt helpen die een probleem hebben. Het geeft ook voldoe ning als je een apparaat weer aan de praat kunt krijgen", aldus Ben. Tot slot nog een tip voor alle anabsten bij Heineken: "Bewaar kalmte en rust als je van alle kanten ge beld wordt. Ook al heb je een zwervende functie, je kan toch maar op één plek tegebjk zijn!" Ook de Scaba wordt onder worpen aan een periodiek on derhoud uittesten of zelf nieuwe voor schriften opstellen," vertelt Ben. Verder heeft Ben al heel wat mensen opgeleid in het la boratorium. Per jaar maakt hij vijf a tien buitenlandse trainees wegwijs in het laboratorium. Maar ook Heineken-medewer- kers, die worden uitgezonden naar het buitenland, krijgen een oriëntatiecursus van Ben in het laboratorium. "Het leukste

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1989 | | pagina 11