Internationale
HTB-cursus
Introductie
prijs voor
Amstel Light
Zoeterwoude - Bij HTB werd
van 7 februari tot 3 mei een
Engelstalige cursus gehouden
voor afdelingschefs Brouwen/
Techniek. De cursisten kwa
men onder meer uit Indonesië,
Griekenland, Ierland, Argen
tinië en St. Lucia. Tijdens de
cursus werden deelnemers op
de hoogte gebracht van de laat
ste ontwikkelingen op techno
logisch en technisch gebied.
Tevens werd informatie uitge
wisseld over lokale ontwikke
lingen en vraagstukken.
De heer Subagio, Acting
Brewhouse en Cellar Manager
in Surabaya over de cursus: "De
cursus zit goed in elkaar. Er zijn
veel discussies met experts op
het gebied van brouwen.
Eigenlijk is de cursus nog te
kort om alles te kunnen be
spreken en te zien." Over de
brouwerij in Zoeterwoude is de
heer Subagio vol lof. "Het is een
zeer moderne brouwerij. We
kunnen er veel van leren." De
enige vrouw in het gezelschap,
mevrouw A. Garcia, Quality
Control Manager uit Santo
Domingo, is slechts enkele
weken in ons land geweest.
Ook zij is erg onder de indruk
van de brouwerij in Zoeter
woude. Over de deelnemers
aan de brouwtechnische cursus
zegt ze: "Het was erg interes
sant om de ervaringen van de
anderen te horen. Wat dat be
treft waren de lezingen goed op
onderwerp geselecteerd. We
waren hier allen met een lijst
met problemen naartoe ge
komen, die allemaal besproken
zijn. Een sterk punt van de cur
sus." De heer Petavralcis,
Chemist/assistent Laboratory
van de brouwerij in Athene is
het met haar eens. "Bovendien
wil ik een compliment maken
aan de cursusbegeleiders. Zij
hebben ons al die maanden dat
wij hier in Nederland zaten
goed opgevangen. We hebben
geen enkel moment het gevoel
gehad dat we ver van huis
waren en ons geen enkele
minuut verveeld."
Staand v.l.n.r. de heren
Tshyiamba, Beaubrun,
Moeller, Subagio, Johns,
Chiang Pin Seng, Petrus,
Brouskelis, Gogakos en Lans
(cursusbegeleider). Zittend
v.l.n.r. de heer Monakeba,
mevrouw Garcia, de heren
Hezemans, Collins, Petavrakis
en Lowther
kend aan enkele zeer succesvol
geïntroduceerde nieuwe pro-
dukten. Verschillende panels
van inkopers, winkeliers en
consumenten beoordelen door
het jaar heen de vele produkten
die nieuw op de markt komen.
Er wordt onder meer gekeken
naar het vernieuwend karakter
van de produkten, de waar
dering van het publiek tijdens
de introductie en speciaal voor
de handel naar de omzetcijfers
en winstgevendheid.
Amstel Light werd door de drie
jury's uiteindelijk uitgeroepen
tot Intro-Topper in de categorie
Dranken. De foto is uit de
nieuwste reclame-campagne
voor Amstel Light.
Zoeterwoude - Aan de lange
lijst met prijzen die de vele
Heineken en Amstel produk
ten in de loop der jaren hebben
ontvangen, is sinds 22 mei een
nieuwe prijs toegevoegd. Het
is de Intro-Top van het vak
blad Foodmagazine. De ere
titel 'Intro-Topper' wordt toege-