Service het wachtwoord
HTS/HTD BIJEEN OP SPECIALE BIJEENKOMST
Even een geheugenopfrissertje: be
gin dit jaar heeft u al kunnen lezen
over de nieuwe organisatievorm van
de HTD (tot dan CTD) en HTS.
Voorop stond -en staat nog steeds-
het verbeteren van kwaliteit van de
geboden service en het streven naar
een efficiëntere interne organisatie.
Dat de HTS en HTD onderdeel uit
maken van Marketing Services hoort
daarbij genoemd te worden. De
nieuwe indeling in vier (grotere) re
gio's waarmee dit jaar begonnen is
moet de kwaliteit en de efficiency
verhogen.
Meer dan 180 medewerkers van de Ho
reca Technische Dienst (HTD) en de Ho
reca Tap Service (HTS) waren vrijdag 18
november bijeen in Voorthuizen. Vanuit
alle vier de regio's waarin deze diensten
zijn ingedeeld was men naar dit Gelderse
plaatsje gekomen. Met als doel meer te
horen over de nieuwe organisatie, de
nieuwe werkwijze, en niet in de laatste
plaats de nieuwe apparatuur waarmee
de HTD- en HTS medewerkers te ma
ken krijgen. Een leerzame maar óók ge
zellige dag.
De nieuwe reinigingsapparatuur
Tijdens de bijeenkomst werden de
nieuwe technische ontwikkelingen
die spelen op het terrein van HTS en
HTD toegelicht door het hoofd van deze
afdeling, de heer J. Dijkstra. Het gaat
om een nieuwe pomp, een nieuw reini
gingssysteem, een andere spoelkop en
een nieuwe kraan. Door middel van een
instructievideo werd duidelijk gemaakt
"Ik was altijd gewend te denken dat er met
mijn opmerkingen toch niets gebeurde als
ik ze doorgaf. Daarom vind ik het zo fijn
dat de leiding specifiek vraagt klachten en
opmerkingen altijd door te geven.
hoe de nieuwe reinigingspomp gebruikt
moet worden. Over het Heineken tap-
kwartet, een nieuwe vinding van Heine
ken, die tijdens de Horecava gepresen
teerd zal worden (zie ook pag. 6/7), ver
telde de heer G. Straathof de aanwezi-
"Voordeel van deze dag?
Dat we op al onze vragen onmiddellijk
antwoord kregen en dat er aandacht was
voor specifieke problemen die ontstaan
door A TV.
gen alle wetenswaardigheden. Lezingen
van het hoofd Marketing Services, de
heer D. Hageman, en de heer H.J. Kie-
vits, technoloog commercie bier, maak
ten de instructiedag compleet. Tot slot
hield de heer mr. R.A.B. Combée, di
recteur Commercie Bier, de HTS/HTD
medewerkers voor dat kwaliteit en ser
vice voorop moeten staan in hun werk.
"Ik kwam hierheen met de gedachte: Wat
zal het nu weer worden. Maar ik heb er
veel aan gehad. De presentaties waren
duidelijk en open en de sfeer gezellig.
De heer Combée benadrukte dat, door
meer service en betere kwaliteit te bie
den, Heineken zich kan onderscheiden
van haar concurrenten. De HTS/HTD
medewerkers zijn degenen die veel con
tacten met de klant onderhouden. "Ie
dereen is onze klant, hou daar rekening
mee, en geef zaken die je als monteur en
HTS-er ter ore komen direct door aan de
vertegenwoordigers. Zorg ervoor dat bij
klachten ook de commerciële medewer
kers direct actie kunnen nemen. Met z'n
allen staan we voor onze produkten,
onze service, kortom voor Heineken.
"Fijn dat we de gelegenheid hebben om
met elkaar te praten
Maar denk niet dat we alleen op onze
naam kunnen teren: er zal hard aan ge
trokken moeten worden, willen we de
eerste en de beste blijven", aldus de heer
Combée.
"We kunnen hier ook zelf onze ideeën
kwijt. Deze bijeenkomsten moeten vaker
worden gehouden.
Uit de reacties van de deelnemers, ook
tijdens het vragenuurtje, blijkt duidelijk
dat men het over het algemeen een zin
volle dag vond. Er werden veel vragen
gesteld en openhartige antwoorden ge
geven. Vooral het feit dat het voor het
eerst sinds jaren was dat men samen met
vele collega's kon praten over het werk
en de problemen die men ondervindt,
werd positief gewaardeerd. Van de reac
ties worden hier enkele opgesomd.
"Goed dat de commercieel directeur er
vandaag bij is. Commercie en techniek
liggen vaak te ver uit elkaar. Die afstand
moet je verkleinen, dan krijg je meer be
grip voor eikaars problemen.
De heer J. Dijkstra tijdens zijn inleiding
29