'Buckler loopt als een lier' stond er in het nion waar Buckler kortgeleden is geïntro-
vorige nummer van Vers van 't Vat te lezen, duceerd. "In Frankrijk heeft Buckler vijf
Het ging zo goed met de verkoop dat wij al- maanden na de introductie al zeven procent
lemaal nog een maandje moesten wachten van de alcohol vrije biermarkt in handen en
op de uitlevering van het alcohol vrije bier ook in Spanje verwachten we ruim boven de
in het PUM. Reden genoeg voor verdere omzetdoelstellingen uit te komen", aldus
navraag. Al gauw blijkt Buckler het ook in mr. A.J.M. Hakkaart, hoofd Development
Spanje en Frankrijk goed te doen en komen en Brand Coordination,
er positieve berichten uit Ierland en La Réu-
Sudder j SHjjJIL
Buckler; eindelijk verki ijgbaar in het PUM
Buckler promotie-artikelen uit Spanje, Frankrijk,
Ierland en Nederland
Konden wij in het september
nummer nog melden dat het
aantal afgenomen hectoliters
Buckler twee maal zo hoog was als
verwacht, nu is dat aantal al vier keer
zo groot geworden- Geen terugloop
in verkoop na de introductie in sep
tember, maar een afzet die alleen
nog maar groter wordt. "Duidelijk
betere resultaten dan wij hadden
verwacht", zegt product-manager
mr.drs. P.L.T. Vogelsang verheugd.
"Dat komt mede doordat de markt
voor alcoholvrij/-arm bier harder
groeit dan verwacht. Steeds meer
consumenten kiezen voor zo'n bier
met weinig alcohol. Uit het onder
zoek dat wij vóór de introductie van
Buckler in Nederland hebben ge
houden, bleek dat 48% van de bier
drinkers geïnteresseerd is in een bier
met bijna geen alcohol, mits het ook
lekker zou smaken. Naar aanleiding
van de resultaten van ons onderzoek
hadden wij verwacht dat de vraag
naar alcohol-arme bieren met vijftig
proceütjter jaar zou groeien. Als
deze ontwikkeling doorzet^ zal de
markt volgend jaar met meer dan
honderd procent groeien."
Binnen die groter wordende markt
voor bieren met weinig alcohol,
wordt de vraag naar Buckler ook
groter. De heer Vogelsang: "De con
sument heeft het eerst heel voorzich
tig geproefd en is toen enthousiast
geworden. Men vindt het een lekker
bier." Buckler is nog niet in alle win
kels verkrijgbaar. Maar daar komt
volgens Vogelsang verandering in.
"De verwachting is dat in de loop van
volgend jaar de meeste winkels het in
hun schappen hebben opgenomen.
Ook de horeca-bedrijven vragen
steeds meer om Buckler. Vijfentwin
tig procent van alle Heineken en
Amstel verkooppunten hebben in
middels Buckler opgenomen. En
ook café-houders die pils van onze
concurrentie verkopen vragen om
Buckler.
Ook tijdens het personeelsfeest van
Heineken in Zoeterwpude werd veel
Buckler gedronken. Hier stond de
Buckler-stand in het artiestenpavil
joen opgesteld. Er zijn zestig kratten
uitgeschonken. Dit had volgens de
heer L. Slappende! van de afdeling
Microplanning veel meer kunnen
zijn als de Buckler-stand niet alleen
in het artiestenpaviljoen had ge
staan. "Nu kon er slechts tijdens de
pauze Buckler gehaald worden, om
dat men gedurende de optredens niet
bij de stand kon komen. Maar de rij
wachtenden was tijdens de pauze
dan ook groot. En daaraan was dui
delijk te zien dat Buckler ook bij de
Heineken-medewerkers in trek is",
aldus de heer Slappendel.