1965: bouw van de Moundou-brouwerij in 1978: bouw van de Ibadan-brouwerij in 1987: start van intensief onderzoek naar ge-
Tsjaad Nigeria bruik van lokale Afrikaanse grond-
1970: in Zaïre wordt de Mandaka-brouwe- 1983: herbouw van de Dreher-brouwerij in stoffen
rij gebouwd, tegelijkertijd werkt men Popoli, Italië 1988: bouw van de Tuas-brouwerij in Sin-
aan de Dondo-brouwerij in Angola 1986: ontwikkeling van Amstel Light en gapore
1975: in Zoeterwoude wordt de modernste eindfase van ontwikkeling van
brouwerij van Europa gebouwd Buckler voor de Nederlandse markt
n brouwen en bouwen
Een "knappe" dochter mogen we wel
zeggen' zo staat er in Vers van 't Vat van
juli-augustus 1963 te lezen. HTB neemt,
zo blijkt uit het artikel, de eerderge
noemde taken van TBB over. Als reden
voor het weghalen van de technische
know-how uit Heineken Nederland
wordt opgegeven dat de laatste zo
doende een "zuivere brouwerij-onder
neming" zal zijn en vergeleken kan wor
den met de andere binnenlandse en bui
tenlandse brouwerijen.
Service
Sinds jaar en dag houdt HTB zich bezig
met de meest uiteenlopende zaken. Van
het verzenden van gist naar buitenlandse
brouwerijen, tot het uitvoeren van zo'n
1000 analyses per dag van de produkten
van die brouwerijen. En van het maken
van proefbrouwsels tot het dagelijks uit
voeren van ongeveer vijftig smaaktesten
"HTB is duidelijk een gegroeide organi
satie", vertelt de huidige HTB-manager,
de heer C. Scheltema. "Zoals zovele ser
vice-organisaties zijn wij ook groter ge
worden vanuit de vraag van de klant."
De zes afdelingen die van TBB werden
'overgenomen', zijn inmiddels uitgedijd
tot elf afdelingen. Met de afdelingen zijn
Zowel bij de regeling van de processen
voor de produktie van bier als bij de in
formatievoorziening voor de afdelingen
daar omheenwordt meer en meer geau
tomatiseerd. Goede communicatie is
daarbij van groot belang. Veel kennis
over bijvoorbeeld geïntregeerde syste
men wordt nu opgedaan bij de bouw van
de nieuwe brouwerij van Tuas in Singa
pore, die de tweede helft van 1989 klaar
moet zijn.
Service wordt er ook gegeven in de vorm
van technische opleidingen. "Steeds
méér brouwerijen gaan tot onze klanten
kring behoren. Het is onze bedoeling om
zo veel mogelijk lokale medewerkers op
te leiden. Via cursussen zorgen wij er
voor dat de kennis van de mensen daar
'up to date' is en blijft.
Met dat doel organiseert de afdeling
Technische Opleidingen vijf seminars
per jaar voor zowel lokale brouwers als
Heineken-mensen. In Nederland geven
we daarnaast jaarlijks nog eens verschil
lende cursussen aan zo'n tweehonderd
vijftig mensen. En die opleidingsbe
hoefte groeit nog steeds."
HTB over tien tot vijfentwintig jaar, dat
is voor de heer Scheltema nauwelijks
koffiedik kijken. "We zijn en blijven een
service-organisatie en zullen ons dus
moeten blijven richten op de wensen van
de brouwerijen. De traditionele vakge
bieden van het brouwen zullen onver
minderd door moeten gaan met hun ver
nieuwing. Daarmee blijven we een
streepje voor op de concurrentie.
Nieuwe vakgebieden zoals met name de
informatie-technologie zullen we moe
ten ontdekken en toepassen. Denk bij
voorbeeld eens aan de gevolgen voor ons
bedrijf van de open Europese grenzen
na 1992. We moeten dus flexibel en inno
vatief zijn. Een goede kwaliteit tegen
een redelijke prijs leveren en in alles de
klant voorop blijven stellen", sluit de
manager van het jubilerende HTB af.
Een met de computer
gemaakte drie-
dimentionale tekening
ook de specialismen meegegroeid. Pro-
ces-automatisering, het tekenen van
brouwerijen per computer en onderzoek
op het gebied van milieu en veiligheid
zijn enkele voorbeelden. De 425 vaste
HTB-medewerkers en de honderd inge
huurde mensen verenigen inmiddels zes
tig specialismen en worden bij ruim hon
derd brouwerijen overal ter wereld inge
zet.
De heer Scheltema hierover: "De laatste
jaren heeft vooral de automatisering in
de brouwerij een grote vlucht genomen.
5