rr
PLATTEGROND 2
Via het trappenhuis komt de bezoeker in gisttank 4, waar aan
dacht besteed wordt aan de internationale Heineken activiteiten.
Vervolgens leidt de route langs de paardestallen. De Heineken
viervoeters zullen van de Quellijnstraat verhuizen naar nieuw te
bouwen stallen aan de Stadhouderskade. Ook de garage wordt
hierheen verplaatst. Meerdere malen per dag zullen de paarden
van de brouwerswagen in- en uitgespannen worden. Op de bin
nenplaats komen historische brouwerskarren en biersledes te
staan. Een attractief punt voor het maken van een foto.
Via de binnenplaats met paardestallen wandelt men naar het his
torische brouwhuis, dat volledig intact blijft, (zie foto op pag. 5).
Vervolgens gaat de bezoeker met de liften (nieuw te bouwen)
naar de bovenste verdieping.
Een alternatief programma,
met een bezoek aan de Zoe-
terwoudse brouwerij, sloeg
niet aan. Dat kwam vooral
omdat de gemiddelde toerist
vond dat de reis naar Zoeter-
woude te veel tijd in beslag
nam. Vandaar dat er nu een
plan ligt om de Stadhouders
kade te verbouwen tot een
uitstekende ontvangst- en
tentoonstellingsruimte, waar
de bezoeker via een rondlei
ding met films, video's, diase
ries en tentoongestelde brou
werij-attributen een goed
beeld kan krijgen van alle
kwaliteitsaspecten in het
brouwproces van Heineken.
Natuurlijk vergeten we in het
hele project ons bijna spreek
woordelijke gastheerschap
niet: bij een excursie bij Hei
neken hoort ook het proeven
van het bier.Op basis van de
bezoekersaantallen van de
laatste jaren moet de vesti
ging aan de Stadhouderskade
straks tenminste 115.000 be
zoekers per jaar kunnen ont
vangen. Dat zullen buiten
landse toeristen zijn, maar
ook Nederlandse groepen die
een algemeen beeld van Hei
neken willen hebben.
Start verbouwing begin 1989
De heer Elfrink: "Bezoekers
zullen via audio-visuele pre
sentaties een indringend
beeld krijgen van Heineken
in Nederland, maar ook we
reldwijd. De historie van
Heineken wordt toegelicht
en ook hoe onze onderne
ming wereldwijd functio
neert. Maar ook de plaats van
de Nederlandse onderne
ming hierin als bakermat van
de internationale organisatie
zal ruime aandacht krijgen.
En uiteraard zal het brouw
proces op eenvoudige wijze
uitgelegd worden. In het plan
zijn voldoende "aardighe
den" opgenomen om de be
zoeker naar verwachting on-
GARAGE
Op de
binnenplaats
komen de
paardestallen
en allerlei
brouwers-
karren
De bezoekersin
gang zal worden
verplaatst naar het
brouwhuis
HEINEKEN
INTERNATIONAAL
PARKEREN - GARAGE - STALLEN EN BROUWHUIS KELDER 2E NIVO
EXPEDITIE
4