NAN RIEMSLAG KOOKT A LA MINUTE: Midden op de heide staat huize Riemslag, dat wel eens gek scherend het 'kleinste restaurantje' van de Veluwe wordt genoemd. Of te wel het witte woonhuis met de rode luiken, zoals het in de gemeente Radio Kootwijk algemeen bekend staat. Hier tovert Nan Riemslag, medewerker Verkoop Binnendienst in het horecagebied Gelderland/Overijssel, 'a la minute' de lekkerste gerechten op tafel. Een kunst die ze heeft afgekeken in het twee Michelin-sterren restaurant De Echoput in Apeldoorn. Zes jaar geleden volgde ze hier een cursus. Sindsdien verslindt ze elk kookboek, op zoek naar nog andere, moeilijkere, maar vooral lekkere gerechten. "Als je eenmaal bezig bent, word je gewoon steeds enthou siaster", aldus Nan. "Ik ben een perfectionist" Inzet: Nan Riemslag maakt het eerste gerecht klaar Van tevoren had Nan al over de tele foon gezegd: "Als je dan toch over mijn hobby wilt schrijven, kun je het beste naar mijn huis komen. Kun je zelf proeven wat je ervan vindt." Eenmaal binnengekomen, blijkt de tafel al keurig gedekt te zijn. Werk van echtgenoot Piet, werkzaam bij de Reclame Service Dienst, die ook altijd een handje mee helpt. Nan Riemslag zelf staat in de keu ken. Alle voorbereidingen voor de ko mende lunch blijken al dagen van tevo ren tot in de puntjes getroffen te zijn. "Wat dat betreft ben ik een perfectio nist. En naarmate ik meer met deze hobby bezig ben, groeit het verlangen De bijpassende wijnen worden door Piet Riemslag uitgezocht om alles nog beter te doen." Ze wijst naar de bloemen die op tafel staan. "De zelfde kleur als de bloemen die voorop de menukaart staan. Bovendien zijn het geen sterk geurende bloemen, want dan zou je eten ook anders smaken. Alle maal details waar ik vroeger nooit op let- Het eerste gerecht wordt geserveerd: 'Ra gout aux champignons des Bois' 20

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1988 | | pagina 20