EN FILM IN DE MAAK-
Ook bij de exportpallets in Den Bosch werden opnamen
gemaakt.
A
TION!
zijn Amerikaanse bezoeker uit om met
hem een biertje te drinken in een Am
sterdams café, "want ook daar moet de
kwaliteit van Heineken gecontroleerd
worden".
Voor de opnamen van deze film kwam
veel kijken. Een grote groep mensen
(filmploeg, acteurs en figuranten) was
vele uren kwijt voor het maken van één
shot. Menige opname moest opnieuw,
voordat de regisseur tevreden was. De
bossen snoeren, vele schijnwerpers en
het materiaal dat af en aan werd ge
voerd, zorgden voor een drukte van be
lang.
Niettemin moest de produktie van bier
gewoon kunnen doorgaan. Vandaar dat
naast de inzet van de filmploeg veel me
dewerking nodig was van de mensen van
de brouwerij. Deze werd overigens
ruimschoots verleend. Met een glimlach
werd voor de zoveelste maal een af
spraak verzet om op een bepaalde dag
een opname te maken. Tenslotte zijn de
zanne-uren in ons Nederland zo schaars,
dat van elk straaltje meteen gebruik
wordt gemaakt, juist bij het maken van
een film. Ook van de heer Heineken
werd veel geduld gevraagd. Zeker tien
keer wandelde hij door een stuk van
de Eglantiersdwarsstraat naar het café
't Smalle in Amsterdam, voordat de
regisseur tevreden was.
Beelden zeggen meer dan woorden.
Daarom hierbij enkele foto's die de sfeer
weergeven waarin de opnamen zijn ge
maakt.
De heer F. Spoelstra (met wit pak),
normaal werkzaam als tapper/kelner in
de Cambrinuskelder in Den Bosch,
kreeg in de film de rol van brouwer.
Op deze foto is op de achtergrond de heer Heineken te zien, die zich met Het Hollandse weer is nogal wisselvallig. De regisseur,
Bill Lewis voorbereidt op de opname in zijn werkkamer aan het Gidi van Liempd, kijkt tijdens de opnamen in Leid-
Weteringplantsoen. schendam zorgelijk naar de betrekkende lucht.