De oude vulmachine, zoals die de hal van het Vrumona-kantoor siert. Op de koolzuurcylinder naast het apparaat is nog een deuk te zienveroorzaakt door een granaatscherf tijdens de 2e Wereld oorlog de, moesten we dan water uit de duinen halen." Eindelijk tijd voor een hobby Door een bombardement op Schoon- dijke tijdens de Tweede Wereldoorlog veranderde er veel. Van Schoondijke, en dus van de limonadefabriek, was niet veel over. Nadat alles herbouwd was, hervatten de heren Luteijn hun werk. Ze verkochten echter niet meer zelf aan klanten, maar vulden alleen nog af voor twee grote af nemers. In 1968, toen ook de jongste de pensioengerechtigde leeftijd bereikte, hielden ze er mee op. Spijt hebben ze niet van die beslissing. "Het was ver schrikkelijk zwaar werk", vertellen ze. "Vooral 's winters. Dan waren de flessen zó koud...." Bovendien hebben beiden hun hobby. De ene is verdienstelijk te kenaar en schilder ("nooit les in gehad, gewoon zelf geleerd") terwijl de andere muziekstukken schrijft en herschrijft voor bepaalde instrumenten. Dat alles in de tijd die overblijft na het werk in huis en de moestuin. Ze hebben dan ook absoluut geen heim wee naar de tijd dat ze werkten. Maar als de heer Van der Wiel weggaat, wordt er gezegd: "Bedankt dat de vuiler zo'n goede nieuwe haven heeft gevonden." Want zo'n machine waarmee je zolang hebt gewerkt, kun je toch niet zomaar vergeten... Opname bij colonne 5 van Vrumona nen ze rustig in hun kratten blijven zit ten. Maar dan is het afgelopen met de rust. Ze worden achtereenvolgens ontdopt (dat wil zeggen: alleen als ze lid van de Vrumona-familie zijn, want anders worden ze zonder par don op een zijspoor geleid) en gewas sen Dat gebeurt heel grondig met drie spoelbaden op een temperatuur van circa 60, 80 en 7<TC. Na de wasma chine worden ze via de transportba nen geleid naar de volautomatische flesseninspectiemachine. Met een elektronische camera wordt als het ware van elke fles een "foto" ge maakt. Die "foto" wordt vergeleken met het plaatje van een voorbeeld- fles. Zou defies niet geheel gaaf meer zijnnog loogresten bevatten, niet ontdaan zijn van de dop of niet schoon genoeg zijn (om maar wat ex treme gevallen te noemen), dan wordt hij uit de machine gestoten. De goede exemplaren gaan door naar de vol gende ronde: de vulmachine. Deze heeft een capaciteit van 30.000flessen per uur. Dat wil zeggen dat elke fles in ongeveer vijftien seconden gevuld en gesloten wordt. En dat met 132 flessen De fles zakt en wordt vervolgens ge sloten met een schroef dop. Mocht een fles uit elkaar springen, dan worden de scherven automatisch weggespoeld van de machine en vulkraan. Na het vullen gaan de flessen richting etiket teerder. Ook hier worden de flessen volautomatisch geïnspecteerd. De elektronische camera kijkt of het vul- niveau voldoende is, of er een dop op defies is gedaan en of de fles van een etiket is voorzien. De machines die daarna resten, zijn de inpakker en de krattenstapelaar. Het afvullen van de flessen gebeurt vandaag de dag uiteraard op een an dere, modernere, manier. Vrumona heeft zes bottellij nen. Op twee daar van worden literflessen afgevuld. Voordat de flessen afgevuld kunnen worden, moeten zij eerst nog een aan tal handelingen ondergaan. Totdat ze bij de krattenuitpakker komen, kun- tegelijkertijd. Op de kleinere foto is goed te zien hoe de flessen automa tisch omhoog worden gedrukt tegen een vulventiel. De flessen worden va cuüm getrokken, het vulventiel opent zich en de fles stroomt vol met limo nade. Het ventiel sluit zich weer. Door middel van een zgn. Sniftventiel gaat de restdruk langzaam uit defies.

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1988 | | pagina 13