Via een 'scuffingvriendelijke' flessen- baan komen de flessen bij de Simonazzi- vuller. Een dergelijke vuiler wordt ook in de Bossche brouwerij gebruikt. Voor het afvullen worden ze door inspectie apparatuur nog gecontroleerd op een eventueel beschadigde kroonmond en op achtergebleven vuil. De vuiler trekt eerst een vacuum in de fles, spoelt de fles daarna met C02, om de fles vervolgens met C02 voor te span nen waarna deze kan worden afgevuld. Na het luchtarm afvullen, komen de kroonkurken erop. Deze worden aange voerd via een magneetband. Het lawaai dat door de doppen wordt veroorzaakt is hierdoor een stuk minder en de aanvoer is beter te doseren. De pasteur is uitgevoerd met een automatisch systeem dat voorkomt dat bij stilstand van de colonne de in de pasteur aanwezige flessen worden overgepasteuriseerd. Als de flessen na een uur de pasteur verlaten, worden zij door de etiketteermachine voorzien van een hals-, romp- en rugetiket. Nieuw is de automatische magazijnaanvoer van etiketten. De bedieningsman maakt een aantal magazijnen met etiketten klaar en plaatst deze op de machine die een leeg magazijn automatisch vervangt. Nadat de flessen zijn geëtiket teerd en bij de inpakker aan komen, worden zij verdeeld Pover tien aparte banen. Zo kunnen er vier 10-vaks krat ten tegelijk worden gevuld. Een inspectie-camera con troleert daarna of er vol doende flessen in het krat zitten en of het handvat niet beschadigd is. De stapelmachine vult twee pallets tegelijk. Een aparte machine draait daarna nog een kunststof band om de bovenste laag kratten, om de negentig kratten bijeen te houden. |2§f|

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1988 | | pagina 21