Heineken en Amstel
passen etiketten aan
[Heincto
OÜDBRUIN
AMSTEL
BIER
Etiketten lijken op het eerste
gezicht jarenlang hetzelfde te
blijven. Kleur, tekst, vorm
geving en formaat: het lijken
vaststaande gegevens. Toch
worden er door de jaren heen
kleine veranderingen door
gevoerd zodat ook de etiket
ten met hun tijd mee gaan.
De veranderingen zijn meest
al slechts detailwijzigingen.
De consument zou door te
grote veranderingen de in
druk kunnen krijgen met een
ander of nieuw bier te maken
te hebben.
Vanaf 25 april, tegelijk met
de invoering van de nieuwe
50 cl-flessen, zijn de Heine
ken etiketten opnieuw aange
past.
Op het Heineken rompetiket
is de vermelding: 'inhoud 30
cl 's-Hertogenbosch - Am
sterdam - Zoeterwoude' ver
vangen door 'pilsener bier'.
Het etiket is hierdoor minder
'vol' en dat verstevigt het con
trast met de Heineken-balk,
waardoor deze nog duidelij
ker naar voren komt. De
plaatsaanduidingen zijn 'ver-
huisd' naar het rugetiket.
Naast de kleine wijziging in
het rompetiket van Heineken
is in februari het achteretiket
van Heineken 30 cl al aange
past. Nu de flessen niet meer
'gescufd' zijn, mag het ach
teretiket weer gezien wor
den. Vandaar dat de bruine
rugetiketten vervangen zijn
door etiketten in dezelfde
kleuren als het rompetiket,
wit en groenTevens staat op
het etiket een tekst die de na
tuurzuivere kwaliteit van het
Heineken bier benadrukt.
Met de invoering van het
nieuwe Heineken 50 cl rug
etiket is gewacht op de nieu
we fles, die op 25 april is geïn
troduceerd.
Ook voor het volledige Am-
stel assortiment, Van Vollen-
hoven's Stout en het Heine
ken Bokbier en Oud Bruin,
zijn in april nieuwe rugetiket
ten ingevoerd. Alle assorti
mentsonderdelen hebben zo
hun eigen rugetiket gekre
gen, dat past bij het rompeti
ket en het karakter van het
bier.
30 CL ijt-Uit-JK-jk 2.5SVOLAIC.
0U0 6RUN BER «3^» CAT. D
GEADVISEERDE DRWOEMPERATULIR: 10 i 15° C.
FLES BLUFT EKEN00M BROUWERIJ
TENMINSTE HOUDBAAR TOT EINDE
BI 52 SS ES ES 53 ES
HEINEKEN BIEREN WORDEN VOIGENS
TRADITIONEEL PROCES GEBROUWEN.
KLASSIEK VERGIST EN GERUFT
IN EEN NATUURIUK LAGERNGSPROCES.
30 n e
OU DL SXV0LAIC
PILSENER BIER BIER M CAI!
bei bei sa nira it&fi
FLES BIDET EIGENDOM BROUWERIJ
[paaaauaaiiBnisoi
Amstel Bior wordt op natuurlijk© wijze
gebrouwen uit zuiver water, gerstoroout
maïs en hop Bewaar het op oen koele,
donkere plaat© en drink hei bij voor
keur op een temperatuur van 6 a 8"C
Dan geniet u hot moes! van zijn
karakteristieke. volle smaak.
FLE9 BLIJFT EIGENDOM BROUWERIJ
Voorbeelden van
etiketten.
AMSTEL
Arrmtel Oud Ötulri i& een met natuur-
suiker gezcwt Wér mijl vol alco
hol Met is donker ven kleur en eori
prima drjtsflctwer Bewaar het oo oen
koele, donkere plaofa on drink het bi)
voorkeur Dij tje" tompcroinoi van 10 a
t.v c Ron goh'c-t u hot moest van zijn
voortrortelijke smaak
13