Heineken en Amstel passen etiketten aan [Heincto OÜDBRUIN AMSTEL BIER Etiketten lijken op het eerste gezicht jarenlang hetzelfde te blijven. Kleur, tekst, vorm geving en formaat: het lijken vaststaande gegevens. Toch worden er door de jaren heen kleine veranderingen door gevoerd zodat ook de etiket ten met hun tijd mee gaan. De veranderingen zijn meest al slechts detailwijzigingen. De consument zou door te grote veranderingen de in druk kunnen krijgen met een ander of nieuw bier te maken te hebben. Vanaf 25 april, tegelijk met de invoering van de nieuwe 50 cl-flessen, zijn de Heine ken etiketten opnieuw aange past. Op het Heineken rompetiket is de vermelding: 'inhoud 30 cl 's-Hertogenbosch - Am sterdam - Zoeterwoude' ver vangen door 'pilsener bier'. Het etiket is hierdoor minder 'vol' en dat verstevigt het con trast met de Heineken-balk, waardoor deze nog duidelij ker naar voren komt. De plaatsaanduidingen zijn 'ver- huisd' naar het rugetiket. Naast de kleine wijziging in het rompetiket van Heineken is in februari het achteretiket van Heineken 30 cl al aange past. Nu de flessen niet meer 'gescufd' zijn, mag het ach teretiket weer gezien wor den. Vandaar dat de bruine rugetiketten vervangen zijn door etiketten in dezelfde kleuren als het rompetiket, wit en groenTevens staat op het etiket een tekst die de na tuurzuivere kwaliteit van het Heineken bier benadrukt. Met de invoering van het nieuwe Heineken 50 cl rug etiket is gewacht op de nieu we fles, die op 25 april is geïn troduceerd. Ook voor het volledige Am- stel assortiment, Van Vollen- hoven's Stout en het Heine ken Bokbier en Oud Bruin, zijn in april nieuwe rugetiket ten ingevoerd. Alle assorti mentsonderdelen hebben zo hun eigen rugetiket gekre gen, dat past bij het rompeti ket en het karakter van het bier. 30 CL ijt-Uit-JK-jk 2.5SVOLAIC. 0U0 6RUN BER «3^» CAT. D GEADVISEERDE DRWOEMPERATULIR: 10 i 15° C. FLES BLUFT EKEN00M BROUWERIJ TENMINSTE HOUDBAAR TOT EINDE BI 52 SS ES ES 53 ES HEINEKEN BIEREN WORDEN VOIGENS TRADITIONEEL PROCES GEBROUWEN. KLASSIEK VERGIST EN GERUFT IN EEN NATUURIUK LAGERNGSPROCES. 30 n e OU DL SXV0LAIC PILSENER BIER BIER M CAI! bei bei sa nira it&fi FLES BIDET EIGENDOM BROUWERIJ [paaaauaaiiBnisoi Amstel Bior wordt op natuurlijk© wijze gebrouwen uit zuiver water, gerstoroout maïs en hop Bewaar het op oen koele, donkere plaat© en drink hei bij voor keur op een temperatuur van 6 a 8"C Dan geniet u hot moes! van zijn karakteristieke. volle smaak. FLE9 BLIJFT EIGENDOM BROUWERIJ Voorbeelden van etiketten. AMSTEL Arrmtel Oud Ötulri i& een met natuur- suiker gezcwt Wér mijl vol alco hol Met is donker ven kleur en eori prima drjtsflctwer Bewaar het oo oen koele, donkere plaofa on drink het bi) voorkeur Dij tje" tompcroinoi van 10 a t.v c Ron goh'c-t u hot moest van zijn voortrortelijke smaak 13

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1988 | | pagina 17