Japans bezoek in Zoeterwoude
Het Grote Verschil al weken geprolongeerd
Belangstelling buiten de poort
Ook in andere bedrijven wordt aan
dacht besteed aan de vragen rond al
coholgebruik en -misbruik in relatie
tot het werk, zo bleek in de Veronica
actualiteitenrubriek Nieuwslijn. In
de uitzending van 14 oktober j.l.
werd gesproken met medewerkers
van Philips, de Hilversumse radio- en
televisie-omroepen, van de PTT.
Ook met Heineken medewerkers
werd uitgebreid gesproken. Het Hei
neken video-programma Het Grote
Verschil werd in de uitzending aan de
orde gesteld en er waren onder ande
re opnamen te zien van de bottelarij
en de kantoorkantine in Zoeter-
woude.
De vestiging in Zoeterwoude heeft sinds
begin oktober een Japanse bezoeker.
Het is de heer Norio Yamaguchi, assis
tant department manager van Ajinomo-
to (dat produkten als margarine, oliën en
vetten maakt), uitTokio. Hij was hier op
uitnodiging van de heer K. Meijboom,
die sinds 1 november regionaal coördine
rend manager van Azië en Australië is.
De Heineken video Het Grote Verschil
die in een praatshow de problemen rond
alcohol en werk behandelt is volop in de
roulatie. Veel medewerkers hebben de
video al bekeken terwijl anderen er bin
nenkort mee kennis maken. Een tele
foonronde langs de diverse personeels
diensten leert dat de reacties van de kij
kers verschillend zijn. Toch wordt bijna
altijd in de discussie na de vertoning de
beschikbaarheid van alcohol op het werk
aangekaart. Vindt de één het totaal niet
nodig dat bier verkrijgbaar is, een ander
is van mening dat de mogelijkheid om
een pilsje te nemen aan het eind van de
dag wel aanwezig moet zijn. Sommige
medewerkers vragen zich af of het alco
hol en werk probleem niet te veel wordt
opgespeeld: termen als 'een overdreven
campagne' en 'een heksenjacht' worden
gebruikt. In de soms zeer levendige on
derlinge discussies wordt wel eens voor
bij gegaan aan het feit dat de video Het
Grote Verschil niet tot doel heeft de pro
bleemgevallen, de alcoholisten, boven
tafel te krijgen. Het is vooral de bedoe
ling dat iedereen eens nadenkt over
(overmatig en ongepast) alcoholge
bruik. Elke werknemer behoort op de
hoogte te zijn van de risico's van drank
misbruik. Het is belangrijk dat het taboe
wat daar (nog) aankleeft, verdwijnt. De
meeste personeelsfunctionarissen die de
video begeleiden, zijn van mening dat
wat dat betreft het alcohol- en werkpro
gramma een schot in de roos is. Mensen
zijn er mee bezig en gaan zichzelf ook
een spiegel voorhouden en kijken meer
naar hun eigen consumptiepatroon.
Over het contactbiertje en de recepties
wordt genuanceerd gedacht. Alhoewel
het ieders eigen verantwoordelijkheid is,
vragen sommigen zich af of de werkge
ver die gelegenheid wel moet geven. Als
sociaal gebeuren worden deze bijeen
komsten zeer gewaardeerd. Suggesties
om de drankverstrekking op een of ande
re manier te beperken worden zeker ge
daan. Bijna unaniem zijn de kijkers wat
'schuchter' om te praten over collega's
die wellicht te veel drinken. In de video
wordt benadrukt dat het goed is om
vroegtijdig een collega te waarschuwen
tegen overmatig gebruik.
De heer Meijboom is via de E.E.G. an
derhalf jaar in Japan geweest en heeft
drie maanden stage gelopen bij Ajino-
moto. Hij nodigde daarop de heer Yama
guchi voor een tegenbezoek uit. "Mijn
komst hier heeft tot doel Heineken Ne
derland en de Nederlandse marketing en
marktbewerking te leren kennen. De
eerste maand volg ik een algemeen intro
ductieprogramma en in november en de
cember ga ik samen met de heer JDuve
kot, management-trainee bij Heineken,
werken aan de research van produkt-ont-
wikkeling en produkt-introductiemetho-
den. Daarbij zullen we vooral Japanse
en Nederlandse kennis vergelijken", ver
telt de heer Yamaguchi.
Tegelijk kwam ook de heer KouseiTaba-
ta naar Zoeterwoude. Hij is assistant ma
nager bij de Kirin Brouwerij inTokio, die
Heineken in licentie brouwt. De heerTa-
V.l.n.r. de heren J. Duvekot, KouseiTahata en Norio Yamaguchi.
bata, die hier voor een maand was,
wordt "overseas representative" van Ki
rin in Düsseldorf. Gevraagd naar een
verschil met de Japanse organisatie zegt
hij: "Iedereen heeft hier zijn eigen kan
toor, terwijl het bij ons zo is dat wij alle
maal in één grote ruimte werken. Daar
door weet een ieder beter wat de ander
aan het doen is. Volgens mij bevordert
dat de communicatie".
11