Wetenschappers wisselen kennis uit Circa 125 biochemici die zich met eiwitonderzoek bezig houden op Nederlandse uni versiteiten,TNO-instellin- gen en in het bedrijfsleven, kwamen op 12 maart in Zoe- terwoude bijeen, In de ont vangstruimte van de Zoete r- woudse vestiging vond na melijk de derde Beurs voor Eiwitonderzoek plaats. De deelnemers aan deze beurs werden welkom geheten door drs. B.W. Drost (direc teur concern research van Heineken). Een program ma-onderdeel waaraan me dewerkers van HTB re search actief deelnamen, was de presentatie van de re sultaten van een recent door hen uitgevoerd onderzoek. Deze presentatie van onder zoeken vormt een belangrij ke bijdrage tot het doel van de Beurs voor Eiwitonder zoek: het uitwisselen van kennis. Op deze manier krijgt het bedrijfsleven in zicht in de research die door de universiteiten en bijTNO wordt verricht, terwijl deze laatste instellingen op de hoogte worden gebracht van het onderzoek bij de Neder landse bedrijven. Een ander nuttig aspect van de beurs is het leggen van contacten met collega-onderzoekers. Grote belangstelling voor de gepresenteerde onderzoeksre sultaten in De Hooiberg Dr. M. Hollemans (biochemi cus procesresearch van HTB) en -rechts- analiste mw. A.R.J.M. Tonies bij het Heine- ken-onderzoek. 'De rol van ei witten in bierschuim' was hun onderwerp. Een rol die overi gens zeer groot is, want eiwit ten vormen een belangrijke bij drage tot de vorming en de sta biliteit van het bierschuim. 7

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1987 | | pagina 7