Wetenschappers wisselen kennis uit
Circa 125 biochemici die zich
met eiwitonderzoek bezig
houden op Nederlandse uni
versiteiten,TNO-instellin-
gen en in het bedrijfsleven,
kwamen op 12 maart in Zoe-
terwoude bijeen, In de ont
vangstruimte van de Zoete r-
woudse vestiging vond na
melijk de derde Beurs voor
Eiwitonderzoek plaats. De
deelnemers aan deze beurs
werden welkom geheten
door drs. B.W. Drost (direc
teur concern research van
Heineken). Een program
ma-onderdeel waaraan me
dewerkers van HTB re
search actief deelnamen,
was de presentatie van de re
sultaten van een recent door
hen uitgevoerd onderzoek.
Deze presentatie van onder
zoeken vormt een belangrij
ke bijdrage tot het doel van
de Beurs voor Eiwitonder
zoek: het uitwisselen van
kennis. Op deze manier
krijgt het bedrijfsleven in
zicht in de research die door
de universiteiten en bijTNO
wordt verricht, terwijl deze
laatste instellingen op de
hoogte worden gebracht van
het onderzoek bij de Neder
landse bedrijven. Een ander
nuttig aspect van de beurs is
het leggen van contacten
met collega-onderzoekers.
Grote belangstelling voor de
gepresenteerde onderzoeksre
sultaten in De Hooiberg
Dr. M. Hollemans (biochemi
cus procesresearch van HTB)
en -rechts- analiste mw.
A.R.J.M. Tonies bij het Heine-
ken-onderzoek. 'De rol van ei
witten in bierschuim' was hun
onderwerp. Een rol die overi
gens zeer groot is, want eiwit
ten vormen een belangrijke bij
drage tot de vorming en de sta
biliteit van het bierschuim.
7