Heineken geeft blad uit voor de
horeca
hetBierBiad
C. A.V.O. ondertekend
Een nieuw Horecablad
ttt WHHIHIII1H j
xxY ygyyjgxyxYsprxyyY
%nnu>}}ft
Tr.v
tV b'.J'
Nadat jarenlang gepraat is
over een Collectieve Ar
beidsvoorwaarden Overeen
komst (C. A.V.O.) voor me
dewerkers in de salarisgroe
pen 16 en hoger, is enkele we
ken geleden deze "CAVO"
ondertekend. Zoals u weet
geldt voor medewerkers in
groep 1 t/m 7 de CAO, zoals
die wordt afgesloten tussen
Heineken en de vakbonden.
Onderhandelingspartner bij
de CAVO is de Vereniging
voor Middelbaar en Hoger
PersoneelVerschillen tussen
CAO en CAVO zijn er zeker.
In de CAO worden bijvoor
beeld vele zaken tot in alle
details geregeld. De CAVO
is minder regelend, minder
detaillistisch. De CAVO
geldt voor ongeveer 1500
mensen. Ter vergelijking: de
CAO voor 4500.
In plaats van "Blauwe boek
je"
Tot nog toe kreeg elke werk
nemer die in salarisgroep 16
of hoger viel het blauwe
boekje waarin de geldende
arbeidsvoorwaarden ston
den opgesomd. Die voor
waarden werden, zonder dat
er overleg wasdoor de werk
gever vastgesteld. Nu is er,
op basis van het blauwe
boekje, een overeenkomst
gesloten. Dat houdt in dat er
in de toekomstnet als bij de
CAO I, onderhandeld kan
worden over de arbeidsvoor
waarden.
De heer J. J.G. Olthoff van
Arbeidszaken over de afge
sloten CAVO: "Hoewel er
jaren lang oriënterend ge
praat is over een dergelijke
overeenkomst, zijn we tevre
den dat we nu deze collectie
ve arbeidsvoorwaardenover
eenkomst hebben kunnen te
kenen. Onze onderneming
beschouwt het als een goede
zaak dat arbeidsvoorwaar
den in onderling overleg wor
den vastgesteld. Onze ver
wachting is echter niet dat
onderhandelingen tot grote
verschillen met de nu be
staande voorwaarden zullen
leiden. Vergeleken met vele
andere werkgevers heeft
Heineken een goed arbeids
voorwaardenpakket
De heer A. Ferdinandus, voorzitter van de VMHP-Heineken, kijkt toe hoe de heer
PC. Schop, directeur personeelszaken, zijn handtekening zet onder de CAVO.
Zó gaat Plet Bierblad er uit
zien, dit is het proefnummer.
Het Bierblad is de titel van
een nieuw blad dat Heine
ken uitgeeft voor de Neder
landse horeca-ondernemers.
In mei '87 verschijnt de eer
ste uitgave. Daarna zal het
blad maandelijks bij een
groot aantal horecabedrij
ven in de bus glijden.
Het Bierblad informeert
over actuele ontwikkelingen
in de horeca. Vooral over
bier. Want, zo staat in het in
troductie-verhaal te le-
zenf'Bier is belangrijk in de
horeca. Wat brood is voor de
bakker en een krant voor de
drukker, is bier voor de hore
caondernemer.
Ontwikkelingen op het ge
bied van o.a. frisdranken, ge
distilleerd en wijn komen
eveneens aan bod in dit hore-
ca-blad. Naast de Heineken
redactie werken verschillen
de tekstschrijvers en journa
listen mee aan deze uitgave.
Eon uitgave \an Heineken Nederland B.V. Verschijnt maandelijks. Jaargang 1. Nr. O. April 1987
Lichtbak
in Leiden
Dit is hete.
blad van Nederland. Én" de" Hor" aio"lcv
Het is de bedoeling dat er nog veel meer vol- erbii'cn hcTtreijnr
gen elke maand één. Maar belangrijker ts ot het economic en uc «eo
blad u bevalt. Of u er wal van opsteekt, of u uzelf ,"id «ngetoend.
en uw situatie erin herkent. Als dat. nu en straks, 'va»Vbf«"oor
het geval is, hebben de uilgever en de redactie hun miljoenen' b-C -kers
doel bereikt: een blad, waar de Horcca-ondcme- aandeKoraagelqcr
nier naar grijpt en teruggrijpt Ker. goed set*
blad mroett cin.iar u al» relatie ren. Bier i.» hclangnik Wal ligh.-ui rn ontvpannui
meien over do sisjid inn/.ikcn voor de Horecaondernemer brouwern. belang bi;
en ik omwikkelingen binnen met name de caféhouder. De Die goede caak sieur
uw vakgebied; in hel bijzonder voertigrluirend Horo.u-c.ndcr- laak'die wc ons ge-i
af7-.eli Dat biet daarbij in ven" op drank, m,
het rmddeipuni van de helau/- onbci«ine koplopci
INHOUDSOPGAVE
Vliegende start
Amstel 1870
Tot de vaste medewerkers behoort ook
bierkenner IJf Blokker, die hier op de
foto staat met brouwmeester J. Mulders
uit Den Bosch. IJ f Blokker volgde daar
het brouwproces van Amstel 1870, en
schreef daar een artikel over.