Samenwerking brouwerij De Ridder met Hogere Hotelschool Maastricht Brouwerij De Ridder in Maas tricht is in november een unieke samenwerking aangegaan met de Hogere Hotelschool Maastricht. De heer G. Beszelzen (Maïtre de Cuisi ne) is docent aan deze school en stelde tezamen met z'n studenten maar liefst 25 verfijnde gerechten samen waarin Ridder Maltezer Bier als basis-ingre diënt is verwerkt. Die gerechten wer den samengebracht in een drietal me nu'seen vis-een vlees- en een wildme- nu. Van het voorgerecht tot aan het toetje, in elke gang zat Ridder Malte zer verwerkt. Gedurende drie dagen werden die menu's gepresenteerd aan de bezoekers -waaronder relaties van de Maastrichtse brouwerij - van het res taurant bij de Hotelschool. De reacties waren zeer enthousiast. Te zijner tijd zal ook een boekje met die recepten worden uitgegeven. Dat zal dan overi gens wel bestemd zijn voor de zéér er varen kokers. Speciaal Kerstdiner Met het oog op de kerst heeft de heer Beszelzen voor de lezers van Vers van 'tVat een kerstmenu samengesteld dat ook door de gemiddelde keukenprins of -prinses gemaakt kan worden (voor recepten zie losse bijlage elders in dit blad). Benodigd is in elk geval Ridder Maltezer bier. De heer Beszelzen: "Niet het hogere alcohol-percentage, maar o.a. het moutsuikergehalte, de specifieke smaak en het zachte karak ter van Maltezer vormen de basis voor deze gerechten. Als je ander bier ge bruikt krijgen de gerechten niet de juis te smaak. Het wordt dan een stuk bit terder." Vorig jaar is Brouwerij De Ridder be gonnen met haar verkoopactiviteiten op de landelijke markt. Buiten Lim burg is Ridder Maltezer alleen nog maar verkrijgbaar bij een aantal slijte rijen. Voor sommigen zal het dus even zoeken worden naar dit basis-ingre- dient. Maar gelet op het smakelijke kerst-menu kunnen we garanderen dat die inspanning ruimschoots wordt be loond. Eet smakelijk!

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1986 | | pagina 19