Samenwerking
brouwerij
De Ridder met
Hogere
Hotelschool
Maastricht
Brouwerij De Ridder in Maas
tricht is in november een unieke
samenwerking aangegaan met
de Hogere Hotelschool Maastricht.
De heer G. Beszelzen (Maïtre de Cuisi
ne) is docent aan deze school en stelde
tezamen met z'n studenten maar liefst
25 verfijnde gerechten samen waarin
Ridder Maltezer Bier als basis-ingre
diënt is verwerkt. Die gerechten wer
den samengebracht in een drietal me
nu'seen vis-een vlees- en een wildme-
nu. Van het voorgerecht tot aan het
toetje, in elke gang zat Ridder Malte
zer verwerkt. Gedurende drie dagen
werden die menu's gepresenteerd aan
de bezoekers -waaronder relaties van
de Maastrichtse brouwerij - van het res
taurant bij de Hotelschool. De reacties
waren zeer enthousiast. Te zijner tijd
zal ook een boekje met die recepten
worden uitgegeven. Dat zal dan overi
gens wel bestemd zijn voor de zéér er
varen kokers.
Speciaal Kerstdiner
Met het oog op de kerst heeft de heer
Beszelzen voor de lezers van Vers van
'tVat een kerstmenu samengesteld dat
ook door de gemiddelde keukenprins
of -prinses gemaakt kan worden (voor
recepten zie losse bijlage elders in dit
blad). Benodigd is in elk geval Ridder
Maltezer bier. De heer Beszelzen:
"Niet het hogere alcohol-percentage,
maar o.a. het moutsuikergehalte, de
specifieke smaak en het zachte karak
ter van Maltezer vormen de basis voor
deze gerechten. Als je ander bier ge
bruikt krijgen de gerechten niet de juis
te smaak. Het wordt dan een stuk bit
terder."
Vorig jaar is Brouwerij De Ridder be
gonnen met haar verkoopactiviteiten
op de landelijke markt. Buiten Lim
burg is Ridder Maltezer alleen nog
maar verkrijgbaar bij een aantal slijte
rijen. Voor sommigen zal het dus even
zoeken worden naar dit basis-ingre-
dient. Maar gelet op het smakelijke
kerst-menu kunnen we garanderen dat
die inspanning ruimschoots wordt be
loond. Eet smakelijk!