AMSTEL 1870,
een uitdaging voor de
echte bieidrinker t*
EEN NIEUW PRODUKT VAN AMSTEL
Het gebeurt niet vaak dat we via
Vers van het Vat een nieuw produkt
kunnen introduceren.
Op de valreep van 1986 kunnen we een
"blijde" gebeurtenis melden.
De geboorte van een nieuw bier.
Amstel 1870 is de naam.
Amstel 1870 is een extra pittig bier,
speciaal gebrouwen voor de
echte bierkenner. Amstel 1870 is
pils (5% vol.alc.), maar daar houdt
elke vergelijking mee op. Aromatische
mouten en een rijk gebruik van fijne
hop zorgen voor een pittige karakteris
tieke smaak.En wat de naam betreft:
die herinnert aan het jaar waarin het
eerste Amstel bier werd gebrouwen.
Op de Horecava, die van 5 tot en met
8 januari in Amsterdam wordt gehou
den, kunnen de Horeca-ondernemers
voor de eerste keer kennis maken met
Amstel 1870.Daaraan voorafgaand
hebben de verkooporganisaties Thuis-
verbruik en Horeca al uitgebreid ken
nis gemaakt met Amstel 1870. Amstel
1870 zal in april 1987 in de winkels ver
schijnen. Vanaf maart zal het nieuwe
produkt overigens al op fust verkrijg
baar zijn, zodat de consument het in
café of restaurant al eerder kan proe
ven.
Juist omdat ons bedrijf niet alle dagen
te maken heeft met de introductie van
een nieuw bier hebben we aan de heer
G. den Hertog, Senior Produkt Mana
ger, gevraagd om wat meer te vertellen
over de achtergronden. Den Hertog:
"Uit marktonderzoeken blijkt dat er
een toenemende belangstelling is voor
speciale biersoorten. Een grote,
groeiende groep bierdrinkers is geïnte
resseerd in pittiger biersoorten. De tijd
is dus rijp om een nieuw produkt op de
markt te brengen." De laatste jaren is
er zowel in de horeca als de thuisver-
bruikmarkt behoefte aan een breder
aanbod van biersoorten. Voor diege
nen die een wat specialer biertje willen
is er dan Amstel 1870. En dat de smaak
van Amstel 1870 gewaardeerd wordt
blijkt uit marktesten:
70 van de proevers had een positief
oordeel en 30 gaf zelfs aan dat ze
Amstel 1870 zouden verkiezen boven
het merk pils dat ze normaal drinken.
Onze brouwers zijn dus precies op tijd
om aan de vraag van de echte bierdrin
ker te voldoen.
De heer Den Hertog:
"Het is beslist geen pils voor de begin
nende gebruiker. Je moet echt wat "er
varing" hebben om de pittiger smaak
te kunnen waarderen. Desondanks
richten we ons op een brede publieks
groep."
Hoe gaat dat in z'n werk; het maken
van een nieuw bier? Een vraag die
velen zal interesseren. Het antwoord
heeft alles te maken met martktonder-
zoek. Uit dergelijke onderzoekingen
destilleert men waar behoefte aan is.
Dan wordt een zogenaamde briefing
aan de brouwers gegeven waarin ver
teld wordt welke smaak en welke
eigenschappen het nieuwe bier moet
hebben; de kleuren het aroma worden
besproken en nog veel meer zaken.
Heineken Technisch Beheer heeft zich
in eerste instantie over de ontwikkeling