Bijzondere ontv angsten op
Zo'n honderdvijftigduizend
bezoekers weten jaarlijks de
weg te vinden naar de ont
vangstruimtes van de diverse
vestigingen. Daarbij zijn
grote en kleine groepen,
groepen met specifieke inte
resse in een bepaald onder
werp of groepen met een
algemene belangstelling.
Een ontvangst met een spe
ciaal tintje vond in de afgelo
pen periode plaats voor de
heren Justus Waalop (links
op de foto) en Henk Schoof
(midden). Deze opticiens
zijn zo geinteresseerd in het
brouwen van bier en het ver
zamelen van allerhande arti
kelen die met bier te maken
hebben, dat zij een wens
stuurden naar het Vara-pro-
gramma 'De Meurdersme-
thode'. In dit programma
vervult Felix Meurders de
Een groter gezelschap in
Zoeterwoude betrof gasten
'uit eigen huis': de medewer
kers en medewerksters van
het horecagebied Gronin
gen/Friesland/Drente. Om
het werk doorgang te kun
nen laten vindenzij het met
een minimale bezetting,
kwamen niet alle collega's uit
het noorden tegelijkertijd.
Drankenhandel Groningen
uit de gelijknamige stad
opende de rijHergarden's
Drankenhandel uit Grouw
en de bemanning van het ver
koopkantoor volgden bijna
een maand later. "De meeste
medewerkers waren nog
nooit op een brouwerij vesti
ging geweest", vertelt de
heer JGTeekenhoofd van
het horecagebied Gronin
gen/Friesland/Drente. "Dat
schiep een afstand. Om de
betrokkenheid met de brou
werij te versterken, hebben
we het initiatief tot dit
bezoek genomen." De heer
Teeken noemt het bezoek
een zeer positieve ervaring,
hetgeen door enkele dames
van de verkooptelefonie vol
mondig wordt beaamd. "Het
is heel anders dan hier in
Grouw, heel anders ook dan
we verwacht hadden, erg
indrukwekkend" is de
mening van telefoniste Rita
Stobbe. Zij vindt het niet
alleen voor zich zelf interes
sant te weten wat voor werk-
wens van een aantal mensen.
Zo ook de wens van beiden
om een bezoek aan een brou
werij te brengen. Hoofd ont
vangsten R. Geersinga, die
hen in het radioprogramma
te woord stondnodigde hen
van harte uit in Zoeterwou
de. De uitgebreide rondlei
ding die zij op deze vestiging
kregen van chef ontvangsten
H. Kievits deed hun nieuws
gierigheid naar meer gege
vens nog groter wordenEen
tweede bezoek aan de brou
werij was het gevolg, waarbij
chef service laboratorium
A.van 't Hof het tweetal liet
kennismaken met de con
trole en kwaliteitsbewaking
van onze produkten.
zaamheden op een brouwe
rij plaatsvinden, maar heeft
ook het nut ervan ondervon
den in haar contacten met de
afnemers. Collega Karin
Kolodziej omschrijft het als
volgt: "Als je zo'n brouwerij
voor het eerst ziet, word je er
helemaal stil van..."