Heineken produkten in Moskou
Werken aan eigen betrokkenheid
bij het werk in Singapore
Ma/ayan
Without
managers'
support,
the whole
Programme
,s doomed.
'rnprove
delay.
Enkele malen per jaar kan op grote
beurzen in de Sovjet-Unie een Heine
ken bar worden aangetroffen. Dit was
onlangs ook het geval bij een vakbeurs
van landbouwmachines, die van 29 mei
tot 7 juni werd gehouden in Moskou.
In het enorme beursgebouw, dat vele
malen groter is dan de Amsterdamse
R.A.I., werd een gedeelte van de
oppervlakte in beslag genomen door
een Nederlands paviljoen. Naar goed
gebruik was de nationaliteit van dit
paviljoen aan de buitenzijde herken
baar door tulpen en windmolens. Hier
binnen had ook de Heineken bar een
plaats gevonden en wel in de Peja-
stand. Peja is een Nederlands bedrijf
dat een aantal grote Nederlandse fir
ma's in de Sovjet-Unie vertegenwoor
digt, waaronder ons concern. Net als
dat bij andere beurzen in binnen- en
buitenland gebeurt, toonden ook in
Moskou vele beursbezoekers en col
lega-standhouders belangstelling voor
onze bar. Zoals u op de foto ziet, was
er niet alleen (fust)bier te verkrijgen,
maar ook produkten uit het frisdran
ken- en gedistilleerdassortiment.
Singapore is in economisch opzicht in
grote mate afhankelijk van zijn export-
mogelij kheden. Het beleid van de
overheid is er dan ook op gericht dat
door Singapore kwaliteitsprodukten
worden geleverd. Daartoe heeft men,
in navolging van Japan dat economisch
gezien als succesvol wordt beschouwd,
een systeem geïntroduceerd waardoor
produktiviteit en kwaliteitsbewustzijn
van de medewerkers kunnen worden
verhoogd. Door de National Producti
vity Board wordt dit systeem, de zoge
noemde QC-circles, onder de aan
dacht gebracht. Dit gebeurt door mid
del van campagnes en congressen, ter
wijl men tevens de rol van adviesbu
reau vervult. De letters 'QC' staan
voor Quality Commitment, 'circles'
duidt op het groepsverband waarin het
systeem ter hand wordt genomen. Met
het oogmerk de produktiviteit en het
kwaliteitsbewustzijn te verhogen,
heeft Malayan Breweries Pte Ltd. eind
vorig jaar ook QC-circles in de brou
werij ingesteld. In elke produktie-
afdeling is een QC-team gevorm van 6
tot 10 afdelingsmedewerkers. De afde
lingschef en een wachtchef vervullen
bij iedere groep de functie van respec
tievelijk coördinator en projectleider.
Zo zijn er bij Malayan Breweries nu in
totaal 9 QC-teams aan een project
werkzaam. Dit project hebben zij zelf
gekozen, hetgeen eveneens geldt voor
het tijdstip waarop de opdracht vol
tooid moet zijn. Is een project afge
rond, dan wordt een nieuw QC-team
gekozen dat een ander onderwerp aan
de orde stelt. Tijdens de duur van het
hele QC-project wordt een speciale
stuurgroep over de ontwikkelingen
van de teams op de hoogte gehouden
door de afdelingschefs.
Aan het invoeren van QC-teams bij
Malayan Breweries ging een uitge
breid introductieprogramma vooraf.
Brouwerijleiding en vakbondsverte-
genwoordigers werden geïnformeerd,
afdelingschefs en wachtchefs werden
opgeleid tot coördinator en projectlei
der. Ook de medewerkers zijn vanaf
het begin op de hoogte gehouden.
Door het vertonen van diaseries (in het
Engels, Chinees, Maleis en Tamil)
konden zij kennismaken met het hoe
en waarom van QC-circles.
Aangezien bij Malayan Breweries nog
geen projecten zijn afgerond, is het
nog te vroeg om definitieve conclusies
te trekken over de mate waarin de pro
duktiviteit en het kwaliteitsbewustzijn
worden verhoogd. Brewerymanager
van M.B.L. in Singapore, de heer J.
Cremer, is van mening dat de invoe
ring van dit systeem inderdaad motive
rend werkt en dat de QC-circles daar
door aan hun doel zullen beantwoor
den. Hieronder afgebeeld ziet u een
pagina uit het blad 'Teamworker', dat
aandacht schenkt aan het QC-systeem
bij de bedrijven in Singapore.