MENSELIJKE ZINTUIGEN VAN DOORSLAGGEVEND BELANG Op talloze plaatsen ter wereld, op talloze momenten en door talloze mensen wordt er bier geproefd. Vrijwel altijd zijn dat consumenten die van ons gerstenat genie ten. Maar er is een groep mensen die dagelijks bier proeft om heel andere redenen. Dat zijn de deskundige proevers op onze brouwerij vestigingen, die met het proeven van bier een zeer belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteitsbeheersing van onze produkten over de gehele wereld. mmmn. M HOBOMK M BH BROWm Dagwerk Een van de werkzaamheden van ht t Centraal Laboratorium in Zoetei - Ruiken en Dedachtzaam proeven De monsters worden gereed gemaakt. Let op de merkwaardige glazen, die herken ning van kleur onmogelijk moeten maken. Hagelijks, zo rond het miüdaguui. U maken de leden van het 'kwaliteits- panel' hun gang naar de proefruimte i i Zoeterwoude. Afhankelijk van wat er die dag op het programma staat, wor den enkele biermonsters geproefc Alle onder Heineken vlag gebrouwe 1 bieren worden voor analyse ook naar Zoeterwoude gezonden. In totaal zij i dat er 68 die allemaal, met de rege ntaat van de klok, langs de gevoelige smaakpapillen van de proevers gaan e r het kritisch reukvermogen van de panelleden moeten doorstaar Behoedzaam proevend, ruikend, ki - kend en uiteindelijk oordelend, vor men de panelleden het 'kwaliteitsgt- weten' van onze onderneming. Laboratorium-analyses geven uitsluit sel over de kwaliteit van het bier in d; zin van gebruikte grondstoffen, bitter heid en dat soort zaken. Een aldus gea nalyseerd bier hoeft echter nog niet t voldoen aan de normen van smaak e i geur. Om die controle uit te oefenen s het menselijk oordeel nodig.

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1984 | | pagina 8