MENSELIJKE ZINTUIGEN VAN DOORSLAGGEVEND BELANG
Op talloze plaatsen ter wereld, op talloze momenten en
door talloze mensen wordt er bier geproefd. Vrijwel
altijd zijn dat consumenten die van ons gerstenat genie
ten. Maar er is een groep mensen die dagelijks bier
proeft om heel andere redenen. Dat zijn de deskundige
proevers op onze brouwerij vestigingen, die met het
proeven van bier een zeer belangrijke bijdrage leveren
aan de kwaliteitsbeheersing van onze produkten over de
gehele wereld.
mmmn.
M HOBOMK M BH BROWm
Dagwerk
Een van de werkzaamheden van ht t
Centraal Laboratorium in Zoetei -
Ruiken en
Dedachtzaam
proeven
De monsters worden gereed gemaakt. Let op de merkwaardige glazen, die herken
ning van kleur onmogelijk moeten maken.
Hagelijks, zo rond het miüdaguui.
U maken de leden van het 'kwaliteits-
panel' hun gang naar de proefruimte i i
Zoeterwoude. Afhankelijk van wat er
die dag op het programma staat, wor
den enkele biermonsters geproefc
Alle onder Heineken vlag gebrouwe 1
bieren worden voor analyse ook naar
Zoeterwoude gezonden. In totaal zij i
dat er 68 die allemaal, met de rege
ntaat van de klok, langs de gevoelige
smaakpapillen van de proevers gaan e r
het kritisch reukvermogen van de
panelleden moeten doorstaar
Behoedzaam proevend, ruikend, ki -
kend en uiteindelijk oordelend, vor
men de panelleden het 'kwaliteitsgt-
weten' van onze onderneming.
Laboratorium-analyses geven uitsluit
sel over de kwaliteit van het bier in d;
zin van gebruikte grondstoffen, bitter
heid en dat soort zaken. Een aldus gea
nalyseerd bier hoeft echter nog niet t
voldoen aan de normen van smaak e i
geur. Om die controle uit te oefenen s
het menselijk oordeel nodig.