:n er HM* 1 5 i- s- 3- ien bij >ch de we tan ;er ijk ia de eel ef- an ;n. ro- ei- de- werkers 'op de vloer'"Er is ontzettend veel kennis bij Heineken", is de mening van Versluys. "Je moet het alleen mobiliseren." Dat verzamelen van kennis gebeurt bij vele afdelingen op een lager niveau al lange tijd, bij voorbeeld door de medewerkers te vra gen iedere dag een half uur te besteden aan het opschrijven van storingsanaly ses en bedieningsvoorschriften. Mede werkers van de andere ploegen wordt om commentaar gevraagd, zodat er een gezamenlijke handleiding wordt opgesteld. De produktiemedewerkers zijn zeer positief over het feit dat zij hun bijdrage leveren aan de opleiding van elkaar en van anderen. Enthousiast De reacties van de eerste groep trai nees, die in januari is begonnen, zijn positief. "De groep is erg enthousiast. Ze vinden de opleiding voortreffelijk. Proefondervindelijk is ook vastgesteld dat deze wijze van opleiden -met vast staande programma's en in groepsver band- de voorkeur verdient boven andere methoden. Het leidt direct tot de gewenste opleidingsresultaten." Continu proces Al hebben de trainees volgens Versluys na vier weken algemene opleiding meer inzicht in bier en alles dat daarbij Een trainee ontvangt de laatste instruc ties voor het bedienen van de ultra-filtra tie apparatuur Amsterdam El Zoeterwoude H Den Bosch 11 Bunnik Bestemming OPLEIDINGSCOMBINATIES ALGEMEEN 4 weken y Aanvang opleiding F Einde opleiding BROUWCURSUS 6 weken groepsleider groepsleider 3 weken 3 weken retour vervangen produktie 3 weken produktie- functie TECHNIEK OPDRACHTEN 6 weken groepsleider storingsdienst verpakken 3 weken groepsleider storingsdienst brouwen 3 weken rfj VERPAKKINGSCURSUS 6 weken groepsleider groepsleider 3 weken 3 weken retour vérvangën produktie 3 weken technische opleidingen I produktie technische functie opleidingen produktie- functie technische opleidingen Een overzicht van de vakgerichte opleidingen. Hoe vaak de opleidingen plaatsvinden, is enigszins afhankelijk van de behoefte. Vooralsnog wor den zij drie maal per j aar georganiseerd voor groepen van circa acht perso nen. In het overzicht is te zien dat de programma-onderdelen van de Algemeen Bier-opleiding, de Brouwcursus en de Verpakkingscursus worden gevolgd in de brouwerij aan de Van der Helststraat (Amsterdam). Vrijwel dage lijks wordt deze vestiging daardoor met opleidingen geconfronteerd en leveren medewerkers van hoog tot laag veelvuldig hun inbreng. In de brouwerij in Zoeterwoude wordt het progamma Techniekopdrachten uit gevoerd, alsmede de stage groepsleider Storingsdienst. Stage en vervan ging groepsleider Brouwen vindt plaats in de brouwerij te Den Bosch en Vrumona in Bunnik is de locatie waar de trainees hun stageperiode en hun werkzaamheden als vervangend groepsleider Verpakken uitoefenen. De tijdsduur van elke opleiding is aangegeven in ieder hokje. Indien er twee mogelijkheden zijn -nl. een periode van 3 weken en een periode van 6 en 3 weken-, is de korte termijn bestemd voor om-, bij- of herscholing van medewerkers die reeds langer bij ons werkzaam zijn en de lange termijn voor diegenen die nieuw in dienst zijn gekomen. Bij "Bestemming' is aangegeven dat medewerkers die naar het buitenland zullen worden uitgezonden, via Technische Opleidingen H.T.B. daarop worden voorbereid. komt kijken, het betekent niet dat er niets meer is dat verdere opleiding behoeft. Dit geldt ook voor de vaktech nische opleiding van zes weken. Om het vooraf geleerde in praktijk te bren gen, zijn dan ook diverse perioden in de opleiding ingebouwd, waarin de trainees stage lopen en als vervangend groepsleider optreden. "Eigenlijk zou de eerste produktie- functie beter gezien moeten worden als een soort testfunctie, waarin de mede werker speciaal begeleid wordt door het afdelingshoofd. Tevens moet hij de eerste jaren verder worden opgeleid in managementtechnieken, sociale vaar digheden, vaktechnische cursussen, zodat gericht ervaring wordt opgedaan en een voor zijn taak opgeleide mede werker zelfstandig kan gaan functione ren. Opleiden is een continu proces: be staande kennis, kunde en vaardighe den, moeten bijgeschaafd en aange vuld worden. Je bouwt nu eenmaal geen toekomst op onkunde en onwe tendheid", besluit Versluys vanC.T.V. kernachtig zijn betoog om het belang te benadrukken van een goede opleiding. Zeker als het een vaktechnische oplei ding betreft waaraan door het kader zelf inhoud, vorm en instructie wordt gegeven. 21

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1984 | | pagina 21