De laatste jaren wordt meer en meer aandacht geschon
ken aan opleidingen op produktie-technisch gebied. In
dit verband zijn ook die opleidingen voor het midden- en
hogerkader opnieuw opgezet. Op een aantal punten is
de opleiding aanzienlijk gewijzigd. In plaats van indivi
dueel worden de medewerkers in opleiding nu in groeps
verband geïnstrueerd aan de hand van vaststaande pro
gramma's. Het meest bijzondere is echter dat het kader
zelf nauw betrokken is bij de samenstelling van het
programma en de uitvoering aan deze 'kaderschool'.
km mi imiio hah m
Theorieles
Uitleg bij het bedieningspaneel in het brouwhuis
lie nieuwe structuur omvat een 'Alge-
U meen-Bier'-programma en drie vak
technische opleidingen: "Brouwen',
'Verpakken' en 'Techniek'. Omdat
ook apart op een van de programma
onderdelen kan worden ingeschreven,
zijn de opleidingen niet alleen bestemd
voor nieuw personeel, maar ook voor
functionarissen die reeds langer bij ons
concern werkzaam zijn. De opleidin
gen zijn dan geschikt voor om-, her- of
bijscholing van die medewerkers.
Lijnmanagement heeft belangrijke
taak
Zoals al gezegd, heeft het kader zelf
grote inbreng gehad in het inhoude
lijke gedeelte van deze opleidingen.
Coördinator van de opleidingen in de
produktietechnische sector van Cen
trale Training en Vorming, drs C.
Versluys, legt uit waarom. "Het is niet
zo dat we het vroeger altijd slecht heb
ben gedaan. Maar een onderzoek dat
een jaar geleden is gehouden onder
medewerkers die in de oude situatie de
opleiding hadden gevolgd, wees uit dat
een ander opleidingssysteem te prefe
reren was. Voorheen bepaalde een
staffunctionaris min of meer welke
opleiding door iemand kon worden
gevolgd. Opleidingen regelde dan dat
die medewerker met een individueel
programma de organisatie 'werd inge
zonden'. Zoals de opleidingen nu zijn
opgezet, is de structuur daarvan geba
seerd op het principe: 'Opleiden is een
taak van het lijnmanagement'."
Omdat het lijnmanagement direct ver
antwoordelijk is voor het opleiden -
C.T.V. coördineert alleen de opleidin
gen en bewaakt de kwaliteit-, zijn de
programma's voor deze opleidingen
samengesteld in samenwerking met
vrijwel alle wachtchefs, afdelingschefs
en produktieleiders die werkzaam zijn
op het gebied van brouwen, verpakken
of techniek in Amsterdam, Den Bosch,
Zoeterwoude en Bunnik. Ook specia
listen van Heineken Technisch Beheer
zijn erbij betrokken. De G.W.N. is
steeds geïnformeerd over de ontwikke
lingen.
Tot in detail uitgewerkt
Voor het opstellen van een goed, vast
staand, programma heeft Versluys alle
functionarissen van bovengenoemde
afdelingen benaderd. Dit heeft ertoe
geleid dat per opleiding in detail
omschreven is welke onderwerpen
moeten worden behandeld. Daarbij
staat in de ochtenduren het theoretisch
gedeelte centraal, terwijl 's middags de
praktijk aan bod komt. "In de nieuwe
opzet wordt een groot beroep gedaan
op vele instructeurs", geeft de heer
Versluys toe. "Vastgelegd is namelijk
dat tijdens de opleiding een functiona
ris bijvoorbeeld elke 5e dag van de
opleiding instructeur is. Het voordeel
hiervan is echter wel dat de desbetref
fende specialist al geruime tijd van
tevoren hiermee rekening kan houden.
Daarmee is continuïteit van het pro
gramma gewaarborgd."
Kennis in huis
Wie ook medewerking aan de oplei
ding verlenen, zijn de produktiemede-
20