Horecava-bezoekersontvangen
in nieuwe stand
Dank zij Snow White naar New York
Op de eerste dag van de Horecava vond ook de finale
plaats van de Hoppe longdrink- en cocktailcompetitie.
Deze was in nauwe samenwerking met de Nederlandse
Bartenders Club, door de G.W.N. georganiseerd. Uit
enkele honderden inzendingen waren tijdens de voor
ronden 9 dranken voor de finale geselecteerd. In een
rustige zaal van de R.A.I. keken de inzenders en hun
introducé(e)s gespannen toe hoe de jury zich serieus
van haar taak kweet onder leiding van de president van
de Nederlandse Bartenders Club, de heer J.G. van Ha
gen (links op de foto). In alle stilte beoordeelden de ju
ryleden de door de drie ervaren barkeepers bereide
longdrinks en cocktails op kleur, geur en smaak. Na bij
na twee uur kijken, ruiken en proeven bleek dat twee
inzendingen gelijk waren geëindigd, zodat de jury deze
twee nog eens moest vergelijken.
Uiteindelijk sprak de heer Van Hagen het verlossende
woord: de eerste prijs ging naar de cocktail 'Snow Whi
te' van de heer K. Ruiter uit Amsterdam. De gelukkige
winnaar had de cocktail bereid op basis van Hoppe Ma
rasquin met daaraan toegevoegd witte crème de cacao,
witte rum en slagroom. Voor deze creatie kreeg de heer
De Ruiter van G.W.N.-directeur J. van der Zee een
verzilverde cocktailshaker met inscriptie aangeboden,
alsmede de hoofdprijs: een week New York voor twee
personen. Ook de 2e en 3e prijswinnaars, de heren M.
Hoep/H. Bootsman en M.J. Hamers kregen een cock
tailshaker en een reis. Respectievelijk naar Londen en
Brussel. Ook voor de zes overige finalisten had de
G.W.N. fraaie prijzen ter beschikking gesteld.
Om de afnemers rustig en
niet gestoord door het
beursgewoel te kunnen
informeren over de beurs-
aanbiedingen, konden de
vertegenwoordigers voor
hun zakelijke gesprekken
terecht in de diverse huisjes
op de stand.
Staatssecre
taris van Eco
nomische
Zaken P.H.
van Zeil laat
zich een beker
Pepsi uit een
nieuwe auto
maat, goed
smaken.
Op 9 januari opende de 28e
Horecava haar poorten. De
vele duizenden bezoekers,
die tijdens de vier dagen dat
deze jaarlijkse horeca-vak
beurs duurde, een bezoek
brachten aan de R.A.I.
troffen in de Noordhal een
geheel nieuwe Heineken
stand aan. Voor velen was
dit een tweede kennisma
king, omdat de stand tijdens
de oudejaarsavondshow van
André van Duin veelvuldig
op de televisie in beeld was
geweest. (Zie ook de Proost-
pagina in dit nummer).
Opvallend in de stand was
de ruime opzet. Dit was
ondermeer bereikt door één
centraal middenbuffet,
waar de glazen Amstel en
Heineken bier werden
getapt. Zij kwamen alle uit
de Amstel of de Heineken
kelderbierinstallatie, die
beide duidelijk zichtbaar
waren opgesteld in een
glazen showroom. De
nieuwe indeling bewerkstel
ligde tevens een betere
herkenbaarheid van de drie
Nederlandse werkmaat
schappijen: Heineken
Nederland B.V., Vrumona
B.V. en de Gedistilleerd en
Wijngroep Nederland B.V.
Met name de service-afde
lingen van ons concern,
zoals de Horeca Tap Servi
ce, de Centraal Commer
cieel Technische Dienst, de
Heineken Automatiserings
Groep en het Heineken
Bouwbureau, kregen grote
aandacht tijdens de Hore
cava om het belang te
ondersteunen dat Heineken
hecht aan de serviceverle
ning rondom haar produk-
ten. Voorts konden de
bezoekers kennismaken
met tal van noviteiten. Voor
Vrumona waren dat de
produkten Rivella en E-10
en nieuwe frisdrankautoma
ten. Deze zijn voorzien van
een elektronisch geldwissel-
systeem en voegen continu
ijs toe aan de frisdrank.
Speciaal hiervoor heeft
Vrumona het 'Pepsi Beker
plan' ontwikkeld. Daarbij
wordt de ondernemer
Goede wijn behoeft geen fles: Vin de la Cave
gewezen op de aantrekke
lijke verkoop van Pepsi-
Cola in bekers. Nieuw van
de G.W.N. was de cognac
Grand Monarque, die sinds
kort deel uitmaakt van het
Duncan, Gilbey Mathe-
son-assortiment. Onder het
motto 'Goede wijn behoeft
geen fles' introduceerde de
G.W.N. op de Horecava
tevens drie nieuwe schenk-
wijnen in een nieuwe
verpakking: Vin de la Cave.
Voortaan kunnen de afne
mers zelf wijn tappen.
Daartoe zijn twee systemen
ontwikkeld: een 1 O-liter
wijndoos in een vat en zo'n
doos onder de bar met een
handpomp.