Een zonnige zomer
dag leent zich er bij
uitstek voor om op
een terrasje, op het
balkon of in de tuin
een lekker koel glas
bier te nuttigenDe
"koele blonde" is
populair en niet alleen
in de zomer. Pils is
veruit de favoriete
biersoort in ons land.
Het is een sfeermaker,
thuis en in het horeca
bedrijf. Geen wonder
dat er ook vaak over
wordt gepraat, dat het
het onderwerp is van
vele gesprekken.
Over bier schrijven
wij in dit nummer in
de speciale katern die
deze en de 7 volgende
pagina's beslaat.
Want ondanks het feit
dat honderden
van onze medewer
kers dagelij ks recht
streeks met het brou
wen van bier te maken
hebbenvalt er voor
velen nog veel te we
ten over het belang-
rijkste produkt van
onze onderneming:
BIER.
MM: al eeuwenlang
een natnurgraenkt
Bier is een produkt dat
kan bogen op een eeu
wenlange geschiede
nis. Van de Sumeriërs is bij
voorbeeld bekend dat zij
zo'n vierduizend jaar voor
Christus al bier brouwden.
Ook in de 13e en 14e eeuw
was bier de meest genuttig
de drank. Vaak was dat
noodzaak. Het veelal door
bacterieën verontreinigde
drinkwater was namelijk
niet te vertrouwen. Het op
richten van vele kleine brou
werijen was het gevolg. Het
bier zag er toen evenwel an
ders uit dan nu. Toch is één
eigenschap van bier in al die
jaren dezelfde gebleven: het
wordt bereid uit natuurlijke
grondstoffen en is en blijft
daarmee een natuurpro-
dukt.
13