Voor de jaarlijkse
Heineken Prijs van het
Groninger Universiteits
fonds was dit jaar door de
Subfaculteit Biologie van
de Rijksuniversiteit Gro
ningen de heer B. Ens
voorgedragen. Hij mocht
op 18 februari in Amster
dam de door Heineken
Nederland B.V. beschik
baar gestelde prijs, groot
f 5.000,-, in ontvangst
nemen uit handen van
directeur drs. B.W. Drost.
Biologiestudent Ens heeft
onder meer studies verricht
naar leerprocessen bij
fourageergedrag, ethologie
en voedselecologie van de
wulp (een vogelsoort).
Zoals u reeds in eerdere
nummers van Vers van 't
Vat hebt kunnen lezen,
werd het terrein van Vru-
mona B.V. medio 1982
uitgebreid met 39.000
vierkante meter. Nadat dit
terrein bouwrijp gemaakt
was, werd in een periode
van vijf maanden een
enorme opslaghal ge
bouwd. Op maandag 31
januari j.l. kon tijdens een
korte plechtigheid deze
nieuwe opslaghal in gebruik
worden genomen. Nadat in
de periode tussen de eerste
oplevering en de officiële
ingebruikname de voorra
den vanuit de opslagplaat
sen buiten Bunnik naar het
Vrumona terrein waren
teruggehaald, kon de
algemeen directeur van
Vrumona B.V. de heer
H.F.M. Coebergh op de
laatste dag van januari
letterlijk en figuurlijk de
toegang van de nieuwe
opslagruimte openen,
waarna de vrachtauto's ook
vanuit deze opslag beladen
konden worden. Door de
uitbreiding met deze
nieuwe hal met een nuttig
vloeroppervlak van 5.500
m2 in de reeds bestaande
gebouwen van het "uitbrei
dingsplan", beschikt
Vrumona thans over een
overdekte opslag van
15.600 m2 voor gereed
produkt. Naast de bouw
van de hal werd de buiten
opslag voor lege emballage
uitgebreid met 11.000 m
terwijl nog een oppervlakte
van ca. 10.000 nr beschik
baar blijft voor uitbreidin
gen in een later stadium.
Door de ingebruikname
van deze nieuwe accommo
datie behoort het pendelen
van en naar de drie externe
opslagplaatsen tot het
verleden, waardoor op de
transportkosten fors bezui
nigd wordt. Het opslagren
dement is door de nieuwe
opzet met 25 verbeterd.
Bij het ontwerp en de
bouw van de hal en de
buitenopslag -een en ander
in nauwe samenwerking
met het Heineken Bouw
bureau- werd gestreefd
naar het zo goed mogelijk
realiseren van de wensen
van de toekomstige gebrui
kers voorzover dat binnen
de grenzen van het be
staande terrein en bebou
wing mogelijk was.
10