Februari 1958
Terug in de tijd
Nieuwe serviceruimte
kwaliteitsdienst verpakken
Eerste kennismaking
met Heineken
Buitenlandse bedrijfsleiders en
technologen in Nederland
Met ingang van dit nummer blikken wij
steeds een kwart eeuw terug in de tijd.
Wij hebben eens wat oude nummers
van Vers van't Vat opgezocht en enkele
gedenkwaardige gebeurtenissen
uitgezocht.
Ook in die tijd waren wij alert op kostenbe
sparingen. Een complete flessenspoelmachine
alsmede een pasteuriseermachine bestemd
voor de Rotterdamse brouwerij, werden per
ferrydienst overgebracht uit Engeland. Door
dat de machines niet zeewaardig verpakt
hoefden te zijn bespaarde de brouwerij zo'n
dertigduizend gulden. Bovendien leverde het
een tijdsbesparing op van ruim veertien
dagen. Het bijzondere van dit hele transport
was dat het tot dan toe het grootste was dat op
deze wijze van Engeland naar Nederland
werd uitgevoerd.
De ruimte van het in botte
larij gebouw 2 te Zoeter-
woude gevestigde laborato
rium, waarin tot voor kort
monsters van produkten
van de bottellijnen uit de
gebouwen 1 en 2 werden
onderzocht, was mede door
uitbreiding van colonne 5
niet meer toereikend.
Onlangs is dan ook een
nieuwe serviceruimte in
gebruik genomen. De
ruimte is gelegen op de
begane grond in bottelarij
gebouw 1waardoor een
meer centale ligging is
bereikt. De medewerkers
van de kwaliteitsdienst van
de afdeling verpakken zijn
nu in de gelegenheid meer
monsters tegelijkertijd te
onderzoeken dan voorheen,
daar de nieuwe ruimte
groter is en bovendien over
meer en modernere appara
tuur beschikt. Tevens is de
mogelijkheid tot uitbreiding
aanwezig.
Ook dit jaar was er weer een aantal brewery managers en
technological controllers, die in het buitenland zijn gestati
oneerd, naar Zoeterwoude gekomen voor het Nederlands
talig seminar. Bovendien volgden zij gedurende vijf dagen
(op eigen verzoek) een marketing cursus in ons opleidings
centrum De Hooge Vuursche te Baarn.
Zittend v.l.n.r. de heren H. Timmer (Kaduna), W.H.
Ubbink (Singapore), J.H. van Mameren (Freetown),
R.H.A. Klerkx (Moundou), A.N. Ninck Blok (Port-of-
Spain), L. Mengoli (Willemstad), J. Duindam (Athene),
Th.A. de Man (Seoul), W. Kool (Lagos) en F.G.R.
Lefebvre (Ibadan).
Staande v.l.n.r. D. Leeuwenburg (afd. assistentie werk
maatschappijen van FLT.B., die op dat moment een
voordracht verzorgde), P.C. Meertens (Fort-de-France),
J.J. Commissaris (Jakarta), H. Kluyver (Paramaribo),
C.L.A. Peterse (Kisangani), J.G.P. Twaalfhoven (Lagos)
en P.E. Röhrig (hoofd technische opleidingen).
Vijftien medewerkers van
Brouwerij De Ridder, vier
van B.V. Distilleerderij
Jacques Hennekens en 5 uit
het horecagebied Limburg
(van wie 4 van de dranken
handel Hub. Timmermans
B.V.) maakten op 14
januari in Den Bosch voor
de eerste maal kennis met
het brouwproces van
Heineken bier Ir. J.A.M.
Schellen gaf het gezel
schap een korte uiteenzet
ting over hetgeen men
tijdens de rondleiding door
de brouwerij zou zien. De
mogelijkheid om na de
excursie vragen over het
brouwproces te stellen,
werd uitgebreid benut. Op
de foto ziet u een aantal
personen van het gezelschap
in het brouwhuis.
7