SMULTIP OPLOSSING KERSTPUZZELS Op 27 november zijn er tijdens het Sinterklaas feest in Zoeterwoude een heleboel kleurplaten ingeleverdStNicolaas heeft samen met zijn Zwarte Pieten een keus gemaakt. De inzenders van de mooiste platen hebben al een cadeautje ontvangen. Het zijn: Daniëlle Kruit 3 jaar Gilleain Pfeiffer 4 jaar Diana Groote 5 jaar Danny Roberts 6 jaar Stannie van Bonnnel 7 jaar Nathalie Bot 8 jaar Kiinkerloos Kruiswoordraadsel Doorlopende doorloper a l l e g o r 1 e| k a r o s a l u 1 t r o e p t e k e n f a m a g e z e t r a a p o r l e a n s u r e n 1 a a l 1 b a b a .r, e e n s e 1 n e l n 1 e t sl o g s t t m l e k o k e r e e n l e t s ij a r r e s l e e n o b e l 1 n n n e g g e e e m t o o n d e r n e e e e l d d e o s n 1 e u w e v e n l e e e n |o T n e v e l u 1 t s t a n d t n v 1 t o d e r d e m u l s 1 e s m e t e e n a e r 0 m e t e r t o r e t l 1 s n e e u d e n b e l e g s e n t t o d l e g e a l s v e t d g h l l e u n e n r l T e n o r m e e 1 l p e l m 1 n u s o p a n g e o s o s e e n s l t t e r 1 e t o p e r n g g e a s a e r 0 s p e r s e a r t t s m o n 1 e n u 1 l n n w e h e n a k m e n h 1 r e a d u r o c g n e r f a a m e 1 v e n ij n Van de heer G. Struiksma kregen wij een 'echt oud Indies recept': de Koek van Tjang. De heer Struiksma gaf daarbij de verklaring: "Tjang is vertaald 'grootmoeder'. Oma had geen naam aan de koek gegeven, maar ze gaf het recept wel door voor de 'cucu's (spreek uit tjoetjoe) ofwel de kleinkinderen". Benodigd 250 gram zelfrijzend bakmeel 250 gram bruine basterdsuiker (Tjan gebruikte guladjawa Javaanse suiker) 250 gram boter of margarine 2 bitterglazen Ron d'Oro Rum- bruin (mag iets meer) 100 gram gesneden bakgember met minimaal 1 lepel gember- vocht 3 grote of 5 kleine kippeëieren Bereiding De boter en de suiker worden ge klopt. Daarna de eieren er een voor een bij doen en weer klop pen. Vervolgens het meel er luchtig doorheen roeren, waarna het gembervocht en de gember er aan worden toegevoegd. Tot slot de rum er doorheen mengen. Doe het beslag in een beboterde vorm en bak het beslag in een matig war me oven (de oven wel circa 5 mi nuten voorverwarmen) gedurende ongeveer 1 uur gaar. p L 1 L N 1 HHHHHHiH ffi 9 r.vt ,V L'.4' M M M JI\I jP.V. Lp M* f 31

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1983 | | pagina 31