asc-^
COUPERIN
-
Pierre Baptiste blanc sec 11% vol.
Deze witte wijn is verrassend goed van kwaliteit, waarbij de
frisse zuren een aangename droogheid doen veronderstel
len. Daarom past deze wij n zo goed bij vis of een koud voor
gerecht, maar is ook als apéritief uitstekend geschikt Ser-
veertemperatuur 8"-10°C.
WINZERFREUDE
Liefhebbers van een smakelijke tafelwijn uit Duitsland van
het Moezeltype, kunnen hier veel plezier aan beleven. Veel
fruitsmaak en een heerlijke geur van druiven. Serveertem
pera tuur 8°-10°C.
ROSE d'ANJOU, COUPERIN
Mild - met een spoortje zoet -, vriendelijk en niet opdringe
rig is zo'n glas rosé van de Loire. Altijd welkom als je niet
goed weet waarmee je de dorst wil lessen. Serveertempera-
tuur 8°-10°C.
BORDEAUX ROUGE, COUPERIN
Het wijndistrict met recht op de Appellation Bordeaux is
erg uitgestrekt en omvat als Département de la Gironde
10.000 km2. Het spreekt bijna vanzelf dat de kwaliteit van
wijnen onder een zo ruime noemer, erg variabel is. Om die
reden dienen Bordeaux-wijnen zonder nadere aanduiding,
altijd zeer selectief te worden gekozen. Naar onze overtui
ging zijn we erin geslaagd een goed glas wijn te vinden, dat
representatief mag worden genoemd voor een zuiver eerlij
ke Bordeaux. Serveertemperatuur 18°C.
BORDEAUX BLANC, DEMI-SEC, COUPERIN
Witte Bordeaux met net die milde afronding in de smaak
om deze wijn voor elk uur van de dag geschikt te maken.
Serveertemperatuur 8n-10°C.
SAINT-EMILION, COUPERIN
Vanouds bij de Nederlandse wijnconsument zeer geliefd is
de Saint-Emilion. Dat is voor een groot deel te danken aan
de Merlot druif die een krachtige volle wijn levert met matig
zuur. Serveertemperatuur 18°C.
BLANC DE BLANCS, SEC, COUPERIN
Eveneens een Bordeaux-wijn. Zoals de naam zegt: een wit
te wijn uit witte druiven, vandaar de "s" bij de tweede
blancs. Een frisse droge, niet zoete wijn, en bijvoorbeeld
uitstekend geschikt als apéritief. Serveertemperatuur 8°-
10°C.
GRAVES SUPÉRIEURES, COUPERIN
Een oude bekende witte iets zoete wijn uit de Bordeaux.
Smaak en geur van vruchten met de pittige ondersteuning
van de 12% alcohol maken deze wijn tot een gewenst opkik-
kertje, precies op de momenten dat je dat nodig hebt. Ser
veertemperatuur 8°-10°C.
BEAUJOLAIS, COUPERIN
Deze wijn met jaartal is een frisse, heel fruitige, karakteris
tieke Beaujolais, die mede door de zorgvuldige Reuchlin se
lectie uitstekend bevalt. In gezelschap van een stukje kaas
met stokbrood komt hij uitstekend tot zijn recht. Serveer
temperatuur 16°C.
ZELLER SCHWARZE KATZ, WILHELM ASTEM-
BERGER
We zijn aan deze naam zo gewend geraakt dat we ons niet
meer realiseren over een kater te spreken en over een (on
geluk brengende) zwarte nog wel. Voorkom vrolijk drin
kend zowel de kater als het soms daarmee verbonden onge
luk. Een milde witte wijn uit de Moezelstreek. Serveertem
peratuur 8"-10"C.
TRAVADOR ROSÉ
Een fris tintelende rosé uit Portugal op een originele
oorfles. Mits koel geschonken komt deze wijn als een
karakteristiek portugese rosé tot zijn recht. Serveertempe
ratuur 8°-10 C.
BORGES PORT
De Engelsen beschouwen Port als de mooiste wijn. Het is
deftig en stijlvol een glas rode port bijvoorbeeld na de
maaltijd te drinken. Maar ook als gezelligheidsdrank
schenkt men zichzelf en zijn gasten verloren gewaande
momenten.
M
n.
.vliet fdinxitë1
f —m
;w"'
d
15