asc-^ COUPERIN - Pierre Baptiste blanc sec 11% vol. Deze witte wijn is verrassend goed van kwaliteit, waarbij de frisse zuren een aangename droogheid doen veronderstel len. Daarom past deze wij n zo goed bij vis of een koud voor gerecht, maar is ook als apéritief uitstekend geschikt Ser- veertemperatuur 8"-10°C. WINZERFREUDE Liefhebbers van een smakelijke tafelwijn uit Duitsland van het Moezeltype, kunnen hier veel plezier aan beleven. Veel fruitsmaak en een heerlijke geur van druiven. Serveertem pera tuur 8°-10°C. ROSE d'ANJOU, COUPERIN Mild - met een spoortje zoet -, vriendelijk en niet opdringe rig is zo'n glas rosé van de Loire. Altijd welkom als je niet goed weet waarmee je de dorst wil lessen. Serveertempera- tuur 8°-10°C. BORDEAUX ROUGE, COUPERIN Het wijndistrict met recht op de Appellation Bordeaux is erg uitgestrekt en omvat als Département de la Gironde 10.000 km2. Het spreekt bijna vanzelf dat de kwaliteit van wijnen onder een zo ruime noemer, erg variabel is. Om die reden dienen Bordeaux-wijnen zonder nadere aanduiding, altijd zeer selectief te worden gekozen. Naar onze overtui ging zijn we erin geslaagd een goed glas wijn te vinden, dat representatief mag worden genoemd voor een zuiver eerlij ke Bordeaux. Serveertemperatuur 18°C. BORDEAUX BLANC, DEMI-SEC, COUPERIN Witte Bordeaux met net die milde afronding in de smaak om deze wijn voor elk uur van de dag geschikt te maken. Serveertemperatuur 8n-10°C. SAINT-EMILION, COUPERIN Vanouds bij de Nederlandse wijnconsument zeer geliefd is de Saint-Emilion. Dat is voor een groot deel te danken aan de Merlot druif die een krachtige volle wijn levert met matig zuur. Serveertemperatuur 18°C. BLANC DE BLANCS, SEC, COUPERIN Eveneens een Bordeaux-wijn. Zoals de naam zegt: een wit te wijn uit witte druiven, vandaar de "s" bij de tweede blancs. Een frisse droge, niet zoete wijn, en bijvoorbeeld uitstekend geschikt als apéritief. Serveertemperatuur 8°- 10°C. GRAVES SUPÉRIEURES, COUPERIN Een oude bekende witte iets zoete wijn uit de Bordeaux. Smaak en geur van vruchten met de pittige ondersteuning van de 12% alcohol maken deze wijn tot een gewenst opkik- kertje, precies op de momenten dat je dat nodig hebt. Ser veertemperatuur 8°-10°C. BEAUJOLAIS, COUPERIN Deze wijn met jaartal is een frisse, heel fruitige, karakteris tieke Beaujolais, die mede door de zorgvuldige Reuchlin se lectie uitstekend bevalt. In gezelschap van een stukje kaas met stokbrood komt hij uitstekend tot zijn recht. Serveer temperatuur 16°C. ZELLER SCHWARZE KATZ, WILHELM ASTEM- BERGER We zijn aan deze naam zo gewend geraakt dat we ons niet meer realiseren over een kater te spreken en over een (on geluk brengende) zwarte nog wel. Voorkom vrolijk drin kend zowel de kater als het soms daarmee verbonden onge luk. Een milde witte wijn uit de Moezelstreek. Serveertem peratuur 8"-10"C. TRAVADOR ROSÉ Een fris tintelende rosé uit Portugal op een originele oorfles. Mits koel geschonken komt deze wijn als een karakteristiek portugese rosé tot zijn recht. Serveertempe ratuur 8°-10 C. BORGES PORT De Engelsen beschouwen Port als de mooiste wijn. Het is deftig en stijlvol een glas rode port bijvoorbeeld na de maaltijd te drinken. Maar ook als gezelligheidsdrank schenkt men zichzelf en zijn gasten verloren gewaande momenten. M n. .vliet fdinxitë1 f —m ;w"' d 15

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1982 | | pagina 14