De wijnen uit het personeelsassortiment wpyikkio Van diverse zijden zijn vragen gesteld over de kwaliteit en smaak van de verschillende soorten wijnen en apéritieven die in het personeelsassortiment zijn opgenomen. Daarom geven wij u hieronder een korte omschrijving van de wijnen en apéritieven die maandelijks bij de personeelsuitgifte- magazijnen kunnen worden afgenomen. COUPEB'! GARVEYSHERRY Sherry is een zogenaamde versterkte wijn. Dat wil zeggen dat alcohol aan de reeds uitgegiste wijn werd toegevoegd. Sherry wordt nogal eens een aperitief genoemd. Een goed apéritief mag niet zoet zijn. Immers, suiker verzadigt en het doel van een apéritief is juist om de eetlust op te wekken. Een zoete sherry noemen we dan ook een digestief en dient om na de maaltijd de spijsvertering te bevorderen. Garvey sherry medium en dry zijn volgens Nederlandse maatstaven standaardkwaliteiten die respectievelijk half tot mild-droog zijn en wat donkerder of lichter van kleur. San Patricio van Garvey is een Fino: bleekgeel van kleur. Een uitstekende droge, dus niet zoete sherry. Vol van smaak en in verhouding prijs-kwaliteit de beste aankoop die u kunt doen. PIERRE BAPTISTE Onder de merknaam Pierre Baptiste brengt Reuchlin vier tafelwijnen van hoog niveau in de handel. De wijnen wor den bij elke nieuwe aankoop zorgvuldig geselecteerd. Een belangrijke bijkomstigheid is, dat het gehalte aan sulfiet zwavelig zuur) in vergelijking tot de meeste andere wijnen voor dagelijks gebruik, erg laag gehouden wordt. Pierre Baptiste rouge 12% vol. Vol rood van kleur en robuust, helder en goed van smaak. Liefhebbers drinken deze wijn graag bij vleesgerechten. Serveertemperatuur I8"C. Pierre Baptiste rosé 11% vol. Deze rosé heeft een spoortje zoet, is helder en door zijn fris fruitig karakter gemakkelijk te drinken. Serveertempera tuur 8°-10"C. Pierre Baptiste blanc demi-sec 11% vol. Dit is een witte wijn met een spoortje zoet, in goede har monie met de gewenste zuren, die het karakter van de wijn bepalen. Een verfrissende wijn mits koel geschonken. Ser- veertemparatuur 8n-10°C. $osC? ABLE Dfc ihandti jRcüiWie E Dk laiidrl

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1982 | | pagina 13