Voorde kinderen DE OPEN HAARD SMULTIP Mijnheer Z. Aagmaar wil een nieuwe balk in zijn open haard zetten. Hij heeft vier verschillende balken. Er is echter maar één balk, die precies past. Weet je welke balk dat is? Oplossing doorloper uit Vers van 't Vat 3/1982 Gevulde komkommer met gehakt e b o c n a k e i g v 1 g a e r t a k e m e l 1 u m i e 1 o n v a e g a s e nor s u i 1 s t t e n t e i m e e r e e s 1 o o e 1 e r 1 u o i n o s e e r e n s o 1 n o o t t e r w a 1 w a a 1 e e k t a m g 1 e r i e o a r m a n 0 1 r e t e n t n g e n g o b e e n a n Van Manita Vermeulen- van Saarloos uit Zoeterwoude kregen wij het volgende recept: Benodigdheden voor 4 personen 2 kleine komkommers 350 gram rundergehakt V2 kleine ui, heel fijn gesnipperd paar takjes peterselie en selderie (evt. wat bieslook) paar druppels tabasco peper zout kerrie kaas Bereiding Verwarm de oven voor op 175°C. Schil de komkommers en snijd ze in de lengte door. Verwijder het zachte gedeelte binnenin zodat er zgn. schuitjes ontstaan. Kook de kom kommers 5 min. en laat ze goed uit lekken. Smelt een klontje boter en bak het verkruimelde gehakt. Voeg zodra het gehakt bruin is de gesnip perde ui toe en laat dat even mee- fruiten. Vervolgens de kleingesne den peterselie, selderie (evt. bies look), de tabasco en naar smaak peper, zout en wat kerrie erbij doen Dat alles goed vermengen en even laten bakken. Vul de komkommers met het ge haktmengsel en dek ze af met een aantal plakken kaas. Leg de gevulde komkommers in een ovenvaste schaal met een klein laag je water en plaats deze in de voor verwarmde oven gedurende 10 min. tot de kaas gesmolten is. 31

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Vers van 't Vat | 1982 | | pagina 31