Voorde kinderen
DE OPEN HAARD
SMULTIP
Mijnheer Z. Aagmaar
wil een nieuwe balk in
zijn open haard zetten.
Hij heeft vier
verschillende balken.
Er is echter maar één
balk, die precies past.
Weet je welke balk
dat is?
Oplossing doorloper uit
Vers van 't Vat 3/1982
Gevulde komkommer
met gehakt
e b o c
n a k e
i g v 1
g a
e
r
t a k
e m e l
1 u m i
e 1 o n
v a e g
a s e
nor
s u i 1 s
t t e n t
e i m e e
r e e s 1
o o
e 1
e r
1 u
o i
n o
s e
e r
e n
s o
1 n o o
t t e r
w a 1 w a
a 1 e e k
t a m g 1
e r i e o
a r m a n
0
1
r
e
t
e
n
t
n g
e n
g o
b e
e n
a n
Van Manita Vermeulen- van
Saarloos uit Zoeterwoude kregen
wij het volgende recept:
Benodigdheden voor 4 personen
2 kleine komkommers
350 gram rundergehakt
V2 kleine ui, heel fijn gesnipperd
paar takjes peterselie en selderie
(evt. wat bieslook)
paar druppels tabasco
peper
zout
kerrie
kaas
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175°C.
Schil de komkommers en snijd ze in
de lengte door. Verwijder het zachte
gedeelte binnenin zodat er zgn.
schuitjes ontstaan. Kook de kom
kommers 5 min. en laat ze goed uit
lekken. Smelt een klontje boter en
bak het verkruimelde gehakt. Voeg
zodra het gehakt bruin is de gesnip
perde ui toe en laat dat even mee-
fruiten. Vervolgens de kleingesne
den peterselie, selderie (evt. bies
look), de tabasco en naar smaak
peper, zout en wat kerrie erbij doen
Dat alles goed vermengen en even
laten bakken.
Vul de komkommers met het ge
haktmengsel en dek ze af met een
aantal plakken kaas.
Leg de gevulde komkommers in een
ovenvaste schaal met een klein laag
je water en plaats deze in de voor
verwarmde oven gedurende 10
min. tot de kaas gesmolten is.
31