vakantie
en
sociale
verzekering
Op vakantie?
Vraag een folder!
Kelderbierstation in Den Bosch geopend
Het Voorlichtingscentrum
Sociale Verzekering heeft zojuist
weer de geheel herziene folder
"Vakantie en sociale verzeke
ring" uitgegevenNu de vakantie
weer bijna voor de deur staat, is
het wellicht verstandig deze
folderbijhet V.S.V. te bestellen.
Want in deze folder wordt er op
gewezen dat wie zijn vakantie
voorbereidt, er goed aan doet te
overwegen of erop het terrein van
de sociale verzekering nog iets te
regelen valt. Vooral ziekenfonds
verzekerden en zij die een uit
kering ontvangen ingevolge de
Ziektewet, de Wet op de Arbeids
ongeschiktheidsverzekering, of
de Algemene Arbeidsongeschikt
heidswet kunnen daarmee
voorkomen dat zij in hun be
langen worden geschaad. U kunt
de folder gratis aanvragen bij het
Voorlichtingscentrum Sociale
Verzekering, Rhijnspoorplcin 1
1091 GC Amsterdam.
Telefoon: 020-92 74 74.
Op 26 maart jongstleden werd in de
brouwerij te 's-Hertogenbosch het
Kelderbier-afvulstation in gebruik
gesteld. Drs. P.P. Snoep, algemeen
directeur bier van Heineken Neder
land. sprak de aanwezigen tijdens
een feestelijk getinte bijeenkomst
toe. Het project Kelderbier vormt op
dit moment een van de belangrijkste
activiteiten van Heineken Neder
land. Kelderbier is de naam die
Heineken gegeven heeft aan een
technische ontwikkeling die het
mogelijk maakt om bier in grote
vaten in het horecabedrijf op te
slaan. Daarmee wordt het mogelijk
om rechtstreeks van de brouwerij de
horeca-klant te beleveren. Het bier
wordt in dat geval niet meer in 30 of
50 liter fusten aangeleverd, maar
vanuit een tankwagen in een groot
vat gepompt. Die vaten, met een
inhoud van zo'n duizend liter,
staan veelal in de kelder van het
horecabedrijf. Vandaar de naam
Kelderbier. Overigens is het geen
ontwikkeling van de laatste tijd.
De heer Snoep memoreerde dat
Heineken de systemen om bier op
een dergelijke manier te "ver
pakken" al vele jaren in huis heeft.
Zorg voor kwaliteit, het bestuderen
èn oplossen van de technische pro
blemen is er, samen met het feit dat
de markt er nu pas rijp voor is,
de reden van dat Heineken nil met
het Kelderbier-project van start gaat
Aan de introductie van het Kelder
bier is een uitgebreid experiment
voorafgegaan. Zo'n tachtig horeca
bedrijven in Brabant en Gelderland
kregen bij wijze van proef een
Kelderbier-installatie geplaatst. De
ervaringen die daarmee werden op
gedaan zijn verwerkt en het Kelder-
bierproject kan nu, met de opening
van het afvulstation in Den Bosch,
feitelijk in werking treden.
Vuurproef
De heer Snoep dankte allen die bij
het project betrokken waren en in het
bijzonder diegenen in Den Bosch die
kans hadden gezien het afvulstation
in zeer korte tijd "uit de grond te
stampen". De heer Snoep: "Het is
mij bekend dat er vooral in de begin
periode onder primitieve omstandig
heden gewerkt moest worden en
vooral tijdens de feestdagen vóór de
jaarwisseling. Ook tijdens het nu
achter ons liggende carnaval is er
door bedieningsmensen en chauf
feurs dag en nacht doorgewerkt om
alles voor elkaar te krijgen. Ook de
expeditie heeft in die periode alles
op alles gezet om de levering aan
klanten goed en op tijd te bewerk
stelligen. Het afgelopen carnaval
was dan ook wel de vuurproef die
het Kelderbierproject met succes
heeft doorstaan".
Kwaliteit
In relatie tot de marktproblematiek-
de invoering van Kelderbier heeft
vooral consequenties voor de
agenten- wees de heer Snoep erop
dat Heineken pas tot de introductie
van Kelderbier is overgegaan toen
alle problemen rond dit project
waren uitgetest en opgelost. Dat
geldt tevens voor de technische
aspecten de keuze van het systeem
erzijn verschillende mogelijkheden-
en met name voor de handhaving
van de kwaliteit van het bier.
De heer Snoep noemde het project
Kelderbier een belangrijk middel
op de Nederlandse markt en sprak
de verwachting uit dat het een
succesvolle operatie zal worden,
die de positie van Heineken als
kwaliteitsbier in de horecamarkt
verzekert.
Ineen volgend nummer van Vers van
't Vat zullen wij uitgebreid terug
komen op het Kelderbier.
I
ïi