Groot enthousiasme voor wijncursus
Zoetermeer Iaat de
ballen rollen
De personeelsvereniging
Zoetermeer heeft een actief
bestuur waarvan de mede
werkers voortdurend bezig
zijn om aantrekkelijke
evenementen te organise
ren, tot nut en de vermaeck
van de leden. Het vele
voorbereidende werk in
aanmerking genomen is dit
dikwijls een ondankbare
taak, wanneer men de
belangstelling als graadme
ter neemt. Hierbij spelen
natuurlijk woonomstandig
heden een rol. De G.W.N.
in Zoetermeer herbergt een
aantal bedrijven die voor
heen op tientallen kilome
ters afstand gevestigd waren
en lang niet alle medewer
kers hebben een woning in
de buurt van hun tegen
woordige werkterrein
gevonden. De overblijfkos-
ten tussen beëindiging van
de werktijd en aanvang van
de in de avonduren geplande
manifestaties zijn hoog en
er is heel wat enthousiasme
voor nodig om in die tus
sentijd naar huis te gaan en
snel te eten om op tijd weer
in Zoetermeer terug te zijn.
De alom begeerde kennis
van en over wijn bleek
boven deze bezwaren
verheven te zijn. Uit een
gehouden enquête bleek
dat meer dan 60 personeels
leden een wijncursus
zouden willen volgen.
Teveel om op één avond te
kunnen ontvangen. Daarom
zijn de deelnemers in twee
groepen ingedeeld, één op
de dinsdag- en één op de
donderdagavond. Eenmaal
in de veertien dagen komen
zij bijeen om drie uur lang
te luisteren, te kijken, te
ruiken en te proeven. Het is
moeilijk te zeggen wie
enthousiaster is: de heer J.
Zellenrath die de lessen
geeft of de serieus bij het
onderwerp betrokken
deelnemers. Van de acht
lessen werden er inmiddels
vier voor de jaarwisseling
gerealiseerd, waarbij in de
beide eerste lessen vooral
het proeven de volle aan
dacht kreeg om zich bewust
te maken van de reuk en
smaakindrukken. Daarbij
werd veel informatie ver
strekt over de wettelijke in
E.G. verband vastgelegde
regeling voor etikettering
en de landelijk geldende
kwaliteitsnormen zoals
appellation d'Origine
contrólée (Fr.), D.O.C.
(It.) en Q.b.A. (D). Tijdens
de vierde les werden niet
minder dan 13 apéritieven
en dessertwijnen geproefd
en becommentarieerd.
Daarbij werden passende
'tapas' (gezellige snoeperij
tjes bij een drankje) ver
strekt die de binnendienst
nogal wat hoofdbrekens
hadden gekost. Niet elke
dag krijg je in een bedrijfs
restaurant te maken met
mosseltjes en garnalen of
vijgen geweekt in sherry of
dadels gevuld met blauw-
schimmelkaas. De inteke
ning voor de volgende vier
lessen in het nieuwe jaar
werd spontaan unaniem
met hetzelfde aantal deelne
mers volgetekend. Achter
eenvolgens zullen dan
worden behandeld: Bour-
gogne-Rhöne-Jura-Loire-
Champagne-Elzas-Italië-
Balkan-Midi (fr.)-Duits-
land-Oostenrijk-Californië
en enkele minder belangrij
ke wijnproduktiegebieden.
Intern wordt de wijncursus
een schot in de roos ge
noemd tot grote voldoening
van het bestuur, dat graag
zoveel enthousiaste perso
neelsleden op de georgani
seerde avonden bijeen ziet.
Sinds 1 september 1981
wordt via de personeelsver
eniging Zoetermeer actief
deelgenomen aan een
bowlingcompetitie voor
bedrijven in het Bowling
centrum Westerpark te
Zoetermeer. Door het
grote enthousiasme konden
2 teams van 4 personen
worden ingezet die bestaan
uit de heren R. Mahieu
(adm.), C. Staal (Exp.),
C.H. van Leeuwen (VBD),
A. Lammers (adm.), N.
Gareman (adm.) en B. van
Fessem (sal. adm.) alsmede
de dames R.E.J. Straver
(VBD) en E. Visser (Be
drijfsbureau). Op de foto
ziet u een van de twee
teams in actie.